Poolse vrouwen veroorzaken huwelijkscrisissen!

Er is thans opnieuw sprake van een Poolse vloedgolf, mannen en vrouwen die keihard op onze akkers werken en die dikwijls worden uitgebuit. Ik bewonder die mensen die voor dag en dauw al onze asperges aan het steken zijn voor een paar rotcenten.
 
Vanmorgen stond een Poolse man – echt zo’n ongelikte Poolbeer – voor me in de rij bij de kassa van de supermarkt. Gekleed in een vaal t-shirtje, korte broek, wollen sokken en bruine, leren slippers. Het type ongewassen vrachtwagenchauffeur. Hij rekende vier potten bruine bonen en tien blikjes bier af.
De kassamedewerker beaamde dat vrijwel alle Polen die in ‘zijn’ supermarkt komen voornamelijk bier inslaan, stinken en onbeleefd zijn. Hij heeft zelfs een Poolse klasgenoot die al voordat de eerste bel gaat twee blikjes bier op heeft. Dan zit ik braaf aan mijn mok warme melk. Die scholier zit in een vicieuze Poolcirkel van drank-roes-drank.
Ze vullen de leegte binnenin met alcohol. Maar er moet steeds meer alcohol in, want alle vocht wordt weer uitgepist. Je raakt nooit voor lange tijd verzadigd. Maar voor zulke mensen is drinken ook een manier van leven, een levensstijl…
 
Dergelijke (Poolse) mensen zijn mijn tegenpolen. Mij kun je dolblij maken met kinderchampagne. Ik heb net zoveel lol met een glaasje soyamelk in mijn blaas als met tien blikjes bier door mijn slokdarm.
 
Ik kan de Polen echter deels wel begrijpen. De Poolse arbeiders die bikkelhard op onze landerijen werken en die dikwijls worden uitgebuit zijn, vaak ongeschoold of laaggeschoold, en afkomstig uit een wat minder sociaal en beschaafd milieu, geboren en getogen in minder sociale wijken. Ze zijn grootgebracht met slechte manieren en met veel drankmisbruik. Net als mensen in onze volkswijken.
 
Twee Poolse mensen ken ik persoonlijk, een therapeutisch masseuse en een lerares Duits. Fantastische mensen. Zeer beschaafd en aangepast. En mijn Hongaarse tandarts is een vakman pur sang, en erg vriendelijk. Ik hou van Poolse volksmuziek en ik herinner me een heerlijke Poolse vakantie.
 
De vorige alinea vind ik belangrijk om iedere schijn van stigmatiseren, racisme en demoniseren tegen te werken. Het gaat mij er niet om dat het Polen zijn. Overal heb je beschaafde en minder beschaafde mensen. Moet je eens in de blanke volkswijken met veel kitsch op de vensterbanken komen kijken. Onze dochter werd gistermiddag, bij school, nog aangesproken door twee Nederlandse, dronken mannen en een vrouw (met veel tattoos en slechts gekleed in mouwloze onderhemdjes). Een van die blanke, Nederlandse dronkelappen vroeg aan mijn 13-jarige kind of ze verkering met hem wilde. Ze was doodsbang. 
 
Of moet je zien hoe a-sociaal ze doen op de golfbaan en in de villawijken… Van die patsers die hun dikke BMW op de stoep parkeren voor de supermarkt, omdat ze menen dat ze alles kunnen maken omdat ze poen hebben.
 
Het enige wat ik beoog, is de realiteit beschrijven. En analyseren.
 
Ik voorspel al heel lang dat we, als we niet ingrijpen en niet alert zijn, ontzettend veel problemen gaan krijgen met Oost-Europees crapuul, van overvallers, ontvoerders, verkrachters, wegmisbruikers tot skimmers. Wat mij betreft zijn de Polen die hier komen werken hartstikke welkom en ik wil me graag verdiepen in hun achtergrond en cultuur, maar criminelen en gespuis – welke kleur ze ook hebben en welke taal ze ook spreken – moeten worden aangepakt, ook onze ‘eigen jongens’.
 
Een Spaanse vriendin van mij heeft me verteld, dat er in haar Spaanse stadje nog nooit zoveel echtscheidingen en relatiebreuken waren als tegenwoordig. Het zijn de vaak blonde en sexy Russische, Bulgaarse en vooral ook Poolse dames die in het land van sangria en tapas hun geluk komen beproeven en die het hoofd van de Don Juannetjes op hol brengen. Met alle gevolgen van dien. Die Don Juannetjes bedriegen hun vrouw of vriendin en Spaanse minnaressen dolgraag met een Pools sletje. Ik heb zelf ervaren dat Oost-Europese dames heel erg actief en bedreven zijn in het verleiden van Westerse mannen en dondersgoed weten hoe ze een vent kunnen strikken. Versieren zit in hun bloed, lijkt wel. Het is een tactiek om aan onderdak en geld te komen. Ze zijn veel makkelijker dan Nederlandse vrouwen die hun seksualiteit soms goed weten te verstoppen.
 
Het doet me denken aan de al wat oudere, moddervette Limburgse handbalcoach die na een wedstrijd in Rusland, aan de bar van zijn hotel, verliefd werd op een jong, slank Russisch meisje. En zij ‘viel ook voor hem’, zogenaamd. Ik zie haar nog zitten aan zijn Limburgse keukentafel. Een paar jaar later had ze mijnheer de handbalcoach verlaten voor een rijkere grens-Duitser.
 
Het is een totaal andere cultuur, dat voormalige ijzeren gordijn. Niet beter of slechter, maar anders. Met een andere moraal. Met een andere levensstijl. Opportunisme en materialisme kun je op vele manieren uiten. Nederlanders doen dat wat meer verborgen, wat subtieler, wat intellectueler, op de witte boorden-manier. Maar in landen als Polen en Rusland kiezen de dames die krap bij kas zitten de directe weg naar de portemonnee van een eventuele huwelijkskandidaat/geldschieter en daarbij maken ze handig gebruik van hun sex-appeal en verleidingsrituelen. En eerlijk is eerlijk: het vlees van de man is zwak en is al heel snel opgewarmd… Die Poolse dames beseffen dat heel goed. Ze vinden zonder moeite de zwakke en dus geile plek bij de mannen. Dat Poolse accent is ook zo charmant!

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Poolse vrouwen veroorzaken huwelijkscrisissen!

  1. jacques zegt:

    Helemaal een waar verhaal, maar als je eenmaal een poolse vrouw hebt getrouwd dan is ze er ook echt helemaal voor jou, ik ben getrouwd met een poolse zelfde leeftijd als ikzelf 57 en ik kan je vertellen dat ze werkelijk alles voor mij over heeft dat kon ik van mijn nederlandse vrouw niet zeggen en ik heb er toch al 3 gehad, nee nu heb ik wat ik al die tijd van een vrouw wilde, en ik hoop ook echt dat we samen oud worden groeten jacques overwijk, inmiddels wonend in polen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.