Waarom ga je niet naar huis?

Als je alleen maar ontevreden en met heimwee loopt te kankeren en geen respect hebt voor de mensen en hun cultuur, als je alleen maar de godganse dag naar de programma’s uit je eigen, verre land zit te loeren en als de schotelantenne je grootste bezit is, als je de taal niet wilt leren en als je eigenlijk ook niemand van de gastheren en gastvrouwen wilt leren kennen… ga dan in godsnaam terug naar huis. Doe het jezelf en je gezin niet aan om te blijven. Ga. Vertrek! Volg je hart, je taal, je ziel, je gewoonten.

Ga terug naar Nederland en blijf niet hangen bij Frietje van Pietje in Benidorm, terwijl je je in de Hollandse kroeg aan de promenade volgooit met Heineken, en terwijl je iedere dag met Nederland belt en niet los kunt komen van drop, stroopwafels, kroketten en Edammer kaas! Ga terug als je in je Canadese huis met veranda alleen maar Nederlandse gasten uit de Nederlandse kerkgemeenschap wilt ontvangen en geen stom woord Engels spreekt. Ga in hemelsnaam terug naar huis. Niet voor de gastheren en gastvrouwen en niet om plitieke redenen, maar doe het jezelf niet aan. Wat heb je daar nog te zoeken? Je bent een Irrigrant! Doe het jezelf en je gezin niet aan. Je bent ooit verhuisd, maar je ziel is in Nederland blijven wonen. Keer terug naar je ziel!

Turk en Marrokaan, Duitser en Engelsman, wat doen jullie hier nog als jullie met jullie ziel, hart, taal, hoofd en dromen alleen maar bij Turkije, Marokko, Duitsland en Engeland zijn, als jullie totaal geen contact maken met de mensen hier, als jullie helemaal geen aansluiting willen vinden bij deze maatschappij, deze cultuur, als jullie de Nederlandse taal overslaan, negeren? Wat doen jullie hier dan nog? Alleen maar voor het geld, voor het gemak, voor de trots blijven jullie? Niet voor de politiek, niet voor mij, maar ga terug naar je geboorteland. Doe jezelf en je gezin een groot plezier. Trek de stekker van je schotelantenne eruit en ga in Izmir, Rabat, Dresden of Newcastle naar je programma’s kijken! Doe het niet voor mij, maar voor jezelf. Je bent als een palmboom op een Delftsblauw bankstel. Hoe kun je groeien en bloeien op die Hollandsche bank?

Als je mee wilt doen en toch jezelf blijft en je cultuur mengt/verrijkt met de onze, blijf dan. Maar anders: VERTREK!!!!

Dit is geen dogma, geen vijandschap, maar een simpel, vriendelijk en goedbedoeld advies!

www.rolanddanckaert.nl

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.