Waarom moet een troonswisseling geld kosten en gevierd worden?

Meer dan 5 miljoen euro (exclusief de kosten voor beveiliging – door insiders geschat op nog eens 3,5 miljoen euro) kost de troonswisseling ‘Trix-Alex’ Nederland.
Gekkenwerk. Altijd al gekkenwerk, maar zeker in deze tijden. Ik snap ook niet dat Trix en Alex dit willen, dit toestaan of niet zeggen: “Burgers, wij betalen alles uit eigen zak en u krijgt allen symbolisch 10 euro van ons overgemaakt op uw spaar”.

De troonswisseling zou zonder feest en zonder ceremonie dienen te geschieden. Achter gesloten deuren zou een en ander administratief afgehandeld dienen te worden en daarna zou de nieuwe koning een tv-toespraak moeten houden. En daarmee basta en over tot de orde van de dag.

Zo zou het moeten zijn. Maar helaas, we geven liever bijna 10 miljoen euro uit aan een troonswisseling dan aan arme mensen in eigen land of in een ander gebied (het is ridicuul dat mensen reisdocumenten dienen te hebben, want feitelijk is het Universum één land). We kiezen voortdurend de verkeerde prioriteiten.

Ik word moe van mensen die verwijzen naar het dure presidentsdom in Amerika, Frankrijk en Duitsland. Als wij een Republiek zouden hebben, kunnen we het zo duur maken als we zelf willen. We hoeven geen miljardendure inauguratie te organiseren. Soberheid is het tref- en het toverwoord…

Op Koninginnedag ontvlucht ik ons land, net als tijdens carnaval. Goed moment voor een woningruil met mensen uit het buitenland die met eigen ogen willen zien hoe ‘nuchter’ Nederland is…

Knettergek Nederland, waar een gemuteerde, haatzaaiende ijsbeer de populairste politicus is…

Er staan hier meer eikels onder de boom dan dat er in de boom hangen…

http://www.rolanddanckaert.nl

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.