SP is kansloos

Volgens de een of andere peiling zou de SP bij nieuwe verkiezingen thans de grootste zijn. Partijlocomotief Emile Roemer bedankte in een Facebook-bericht zijn kiezers en achterban. Toch is er geen enkele reden voor de SP om op taart te trakteren: er valt niets te vieren…

Een peiling – een van de vele – zegt namelijk niets. Bovenaan staan in de peiling, zegt weinig. De SP heeft de voorbije (verkiezings)jaren al vaker hoog of bovenaan in de peiling gestaan. Daar win je geen verkiezingen mee en daar koop je geen regeringscoalitie voor.

Gebleken is, dat een koppositie in de peiling voor een opkomende partij die nog nooit macht heeft gehad/gekregen een groot nadeel kan zijn. Andere partijen voeren de druk op en kopiëren populaire plannen en denkbeelden, media zoeken naar heiligschennis in de ‘kerk’ en Roemer is vorige keer niet stressbestendig genoeg gebleken: op het moment dat het erom ging, ging hij af.
Maar het ergste voor de SP is, dat er geen enkele partij in het land is die met de socialisten wil samenwerken. De huichelachtige, onbetrouwbare en definitief naar rechts gezwenkte PvdA is meer dan eens niet bereidwillig gebleken om een linkse samenwerking aan te gaan. En wie of wat hou je dan nog over om een meerderheid te vormen? De SP en de PVV kunnen (en willen) ook niet samenwerken… Al zou de SP de verkiezingen winnen, dan nog staat Roemer buitenspel. Er valt geen eer aan te behalen.

Ik zou het liefste een coalitie zien van de SP, 50+, de Partij voor de Dieren, GroenLinks en Mens & Spirit, maar die combinatie behaalt nooit een meerderheid, zelfs niet met de PvdA erbij (deze partij zal bij de volgende verkiezingen immers nog geen 15 zetels halen en heeft – hoop ik – definitief de goodwill verspeeld. Samsom is in mijn ogen een verrader).

Dan zouden ook nog GroenRechts euh GroenLinks, de ChristenUnie en D66 erbij betrokken moeten worden (liever niet). Dat wordt een wel heel erg brede coalitie.

Zouden we misschien toch eens moeten proberen…

Hoe dan ook, de huidige politici blijken politiek impotent, incompetent. Ze zijn geen volksvertegenwoordigers, maar elitevertegenwoordigers. Wie heeft het nog over de duizenden miljarden die we door belastingontduiking van grote bedrijven mislopen en die ons land in één klap uit de financiële zorgen zouden kunnen halen?

Er wordt bezuinigd op kwaliteit van leven en op menselijkheid, terwijl de ene onrechtvaardige en slechte maatregel na de andere wordt getroffen door dit kabinet.

Politiek is iets wat je in je eigen dagelijks leven ervaart. Ik zie dat in mijn dorp de bibliotheek is verdwenen, zodat scholieren, kinderen, mensen met weinig geld en ouderen verstoken blijven van leesvoer. Het zwembad in het naburige dorp wordt over maximaal vijf jaar gesloten. Eerder moest in ons dorp al de sporthal wijken. Maar er ligt wel een nog tamelijk nieuw supersonisch voetbalcomplex en het ene na het andere onzinnige, kostbare wegenproject wordt uitgevoerd… Sommige lobbyisten hebben meer succes dan de andere… Het is maar net voor wie en vooral voor welke onderwerpen de machthebbers het meeste een zwak hebben…

Steeds meer mensen om me heen worden werkloos, maar ik zie dat de (lokale) overheid nauwelijks impulsen geeft, geen gunstige voorwaarden schept voor ondernemers en starters en nauwelijks werk verschaft.

Mensen met een handicap en/of met een chronische ziekte worden uit de Ziektewet geschopt en moeten participeren op een volledig dichtgeslibde arbeidsmarkt, terwijl er heel veel kerngezonde werklozen een uitkering vangen oftewel mensen die heus een of ander werk kunnen verrichten.

De koek wordt oneerlijk verdeeld. De rijkaards (beleidsvoerders) zeggen tegen de mensen die samen dat ene stuk taart moeten delen: “Geef ons de helft van jullie stuk, zodat wij 3/4 van de taart niet hoeven af te staan…”

Overal en altijd wordt de gewone man genaaid. Ik snap niet dat burgers dit nog pikken. Iedereen uit z’n ongenoegen op internetfora, maar waarom demonstreert bijna niemand en waarom durven de burgers dan niet massaal op een partij te stemmen die al decennia opkomt voor de gewone man? Ja, de SP dus!

Als het erop aankomt, stemmen ze toch weer op de VVD, de PVV, het CDA of op de PvdA. Ook de intelligente plannen van de Partij voor de Dieren worden niet gehonoreerd met massa’s stemmen…

Eerlijk gezegd, denk ik dat ik bij de volgende verkiezingen op de PVV ga stemmen. Op de vijand. Niet, omdat ik Wilders steun, maar ik wil voor eens en voor altijd van hem en zijn partij verlost zijn. Zodra de man en zijn vrienden macht hebben, zal blijken dat ze er geen hout van kunnen en Nederland alleen maar meer in de ellende storten. Geef de opschepper die aanvoerdersband maar eens en laat hem het maar eens bewijzen. Hij zal door de mand vallen, door het ijs zakken en het land in grote ellende storten. Het is de enige manier om van het eeuwige gezeur af te zijn.

Trouwens, ik heb al vaker geschreven dat de SP geen leven zou hebben als het aan de macht kwam. In een land waar De Telegraaf de (rechtse) propaganda voert en de publieke opinie bepaalt en waar bijvoorbeeld werkgeversorganisaties en banken de macht hebben, zal een socialistische partij nooit een eerlijke kans krijgen. Vanaf dag 1 zullen allerlei machten de SP het regeren onmogelijk maken. Dit land hangt van censuur, propaganda, corruptie, misleiding en vriendjespolitiek aan elkaar.

Ik heb met Emile Roemer – in mijn optiek nog veel te rechts en niet socialistisch genoeg – te doen. Hij gelooft in sprookjes en is bezig met een mission impossible. Uiteindelijk doet hij voor spek en bonen mee. Hij speelt mee, maar zal altijd buitenspel staan of worden gezet.
En politiek heeft alleen ECHT zin als je wint, als je ook echt aan de touwtjes kunt trekken en dingen naar je hand kan zetten…

http://www.rolanddanckaert.nl

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.