Anti-illegalen-wet misdaad tegen menselijkheid

Illegalen

Het strafbaar maken van illegaliteit en het als criminelen vervolgen van illegalen schaar ik onder dezelfde misdaad tegen de menselijkheid als een anti-homowet in bijvoorbeeld Rusland of Uganda. Iedereen die voor de voorgenomen wet gaat stemmen om illegalen als misdadigers te gaan opjagen, dient wat mij betreft voor het leven te worden geroyeerd als politicus binnen de Nederlandse politiek en rechtstaat.
Van een zogenaamd christelijke partij als het CDA zou ik medewerking aan dit wetsvoorstel al helemaal als vloeken in de kerk beschouwen.
Hulde dus aan Arie Slob, fractievoorzitter van de ChristenUnie, die zijn menselijke mensvisie niet kan verenigen met dergelijke haast Hitleriaanse plannetjes. Echter, Slob en zijn partijgenoten wisten al heel lang dat de VVD deze anti-illegalen-wet er koste wat kost doorheen zou gaan drukken en daarom had de ChristenUnie nooit met deze regering moeten gaan samenwerken. De kritiek en houding van Slob zijn hartverwarmend en steengoed, maar toch mosterd na de maaltijd. Als je weet dat mensen als Teeven zulke denkbeelden hebben, dan dien je daar nooit mee samen te willen werken, op geen enkele manier. Die moet je het politiek bedrijven onmogelijk maken.

Toch gaat Slob wat mij betreft niet ver genoeg, want ook hij is voor het terugsturen van illegalen naar hun land van herkomst (en die landen willen hen vaak niet terug!). Hoe menselijk is dat? Illegalen zijn vaak vluchtelingen die niet voor niets hun leven riskeren om elders een beter leven te verkrijgen (meestal belanden ze van de regen in de drup, doordat ze niet welkom zijn in hun eigen land, en hier geen kansen en geen warm welkom krijgen).

Het immigratiebeleid is puur opportunistisch en financieel: als je geld hebt en rijk bent, dan ben je altijd welkom hier, maar heb je niets, dan hoef je van ons ook niets te verwachten. Hoe humaan is dat? Wat voor signaal geef je daarmee af? Hoe christelijk is dat? Wat zou je grote held en voorbeeld Jezus daar van hebben gevonden?

http://www.rolanddanckaert.nl

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.