‘Kannibaal’ Luis Suarez had schuld moeten bekennen

In mijn blog over het bijtincident omtrent Luis Suarez heb ik het weliswaar voor de beste speler van Uruguay opgenomen (er worden iedere wedstrijd doelbewust veel ergere overtredingen begaan die we helaas normaal zijn gaan vinden), maar ik ben het wel met mijn echtgenote eens dat de pitbull schuld had moeten bekennen en zijn excuses had moeten aanbieden aan zijn Italiaanse slachtoffer, ook al was dat slachtoffer zelf ook niet brandschoon. Het hoort bij volwassenheid en bij gewetensvol gedrag dat je je eigen verantwoordelijkheid neemt en sorry zegt voor en spijt hebt van iets dat je hebt gedaan dat een ander leed heeft berokkend of dat ethisch gezien niet goed was.

Erger dan Luis Suarez vind ik VI Oranje-verslaggever Sierd de Vos of eigenlijk hoe mensen reageren op zijn flauwe en infantiele humor. Deze zelfingenomen vrouwengek roept ‘koekoek’ en het halve land slaat zich van de pret op de dijen. Ik heb zelfs een cabaretier die bij VI Oranje te gast was horen beweren dat Sierd het zou kunnen maken als conferencier. Dat gaat wel heel erg ver.

Het zegt alles over het niveau van de mensheid. En als beschaafde mensen zich dan ook nog tot dat niveau gaan verlagen, omdat dat niveau succes heeft, dan is het einde echt helemaal zoek.

RTL4 schurkt qua beschavingsniveau toch een beetje tegen het infantiele niveau van SBS 6 aan… De grootste fan van Sierd de Vos is presentator Wilfred Genee, dat is die man die altijd zo onbeschaamd zijn eigen boeken en projecten promoot op televisie, die mediagigolo die overal ‘ja’ op zegt, als hij er maar geld mee kan verdienen en/of aandacht mee genereert. Een grotere ijdeltuit moet nog geboren worden. Of nee, die bestaan al: Johan Derksen en Sierd de Vos. Derksen en De Vos maken er iedere keer weer hun eigen one man-show van en menen dat ze geweldig zijn, versterkt door alle aandacht en complimenten die ze onterecht krijgen: Nederlanders zijn dol op eikels, daarom is Rutte ook premier en is Wilders zo populair. Hoe meer aandacht ze krijgen, hoe geforceerd en kunstmatiger leuk ze proberen te doen. Zo vermoeiend als je altijd maar weer de lachers op je hand probeert te krijgen. Daar schuilt een enorm minderwaardigheidscomplex achter. Al vaker heb ik het geschreven: narcisten met een minderwaardigheidscomplex zijn de ergste en meest irritante, onprettige mensen die er zijn. Louis van Gaal is ook zo iemand.

Niet alleen Luis Suarez moet gemuilkorfd worden. Ook Derksen, Genee en vooral De Vos dienen een dwangbuismasker aangemeten te krijgen. Wanstaltige types. Zodra De Vos in beeld verschijnt – nee, daarvoor nog, als hij in beeld dreigt te gaan komen – zapp ik weg naar Studio Brasil. Tien minuutjes die kwal van een onverzorgde Hugo Borst, dat red ik nog nét… Over narcisten met een minderwaardigheidscomplex gesproken…

http://www.rolanddanckaert.nl

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.