Extra respect voor agenten onzin

Iedereen dient respect te hebben voor elkaar. Dat wil zeggen dat je iemands (mede)mens-zijn en situatie in ogenschouw neemt, altijd en overal. Helaas is er een gebrek aan respect in de maatschappij, in alle geledingen. Politici en met name rechtse politici hebben bijvoorbeeld – blijkt uit het beleid – een gebrek aan respect voor werklozen, chronisch zieken, invaliden, illegalen, asielzoekers, kansarme mensen en ouderen.

Toch hoor je vooral over het gebrek aan respect jegens agenten en ambulancepersoneel. Begrijp me goed: ook ik vind dat deze werknemers respect verdienen, zoals iedereen respect verdient. En ik vind het stuitend dat hun autoriteit en gezag soms niet meer worden gerespecteerd. Echter, ik vind niet dat agenten en ambulancebroeders en -zusters MEER respect verdienen dan andere mensen. Ze verdienen gewoon respect, zoals iedereen gerespecteerd dient te worden.
Het gebrek aan respect jegens agenten en verplegers komt duidelijker aan het licht, doordat mensen zich misdragen jegens iemand in een uniform en omdat de slachtoffers een orgaan hebben bij wie ze kunnen klagen (en ze worden gehoord!), maar dit gebrek aan respect staat niet op zichzelf. We respecteren elkaar allemaal niet meer zo in deze samenleving. Dat beperkt zich niet tot flikken en ta-tu-chauffeurs. Het gebrek aan respect jegens en onder burgers is net zo ver te zoeken.

Het gebrek aan respect jegens ambulancepersoneel vind ik ronduit asociaal en totaal onbegrijpelijk. Het gebrek aan respect jegens agenten en parkeerwachters keur ik evenzeer af maar kan ik een beetje verklaren en zelfs een tikkeltje begrijpen, aangezien parkeerwachters pure geldkloppers van de gemeenten zijn en het politiekorps wordt gedwongen om zoveel mogelijk boetes uit te schrijven en niet erg vaak erg heldhaftig in het nieuws komt (heel veel Nederlandse politiemensen zouden in een stad als New York al na een week overspannen zijn en een burn-out hebben). De burger krijgt al dan niet deels terecht de indruk dat de bouten meer bezig zijn met lullige boetes uitschrijven dan met het diminueren van de lichte en zware criminaliteit.

En dan nog vind ik dat niemand EXTRA respect verdient, zelfs de koning niet. Iedereen verdient evenveel respect. Het extra respect en de extra hoge straffen en boetes voor gebrek aan respect jegens agenten en ambulancepersoneel vind ik dan ook niet geoorloofd. Bovendien staat de gewone burger machteloos als hij of zij respectloos en/of onrechtvaardig wordt behandeld door bijvoorbeeld instanties en de overheid. En dat zet natuurlijk kwaad bloed bij het volk, zeker in deze overspannen tijd en in deze zeer gespannen samenleving…

Ik betrap me er zelf op dat ik weinig goede woorden over heb voor en geen hoge pet op heb van de politie. De agenten moeten beseffen dat het beeld dat burgers van hen hebben door tal van oorzaken niet erg positief is en KAN zijn.

We moeten meer respect en nog meer begrip hebben voor elkaar. Agenten moeten ook begrijpen dat mensen over de rooie gaan als ze weer een boete krijgen voor 10 kilometer te hard rijden, zogenaamd voor de veiligheid maar in werkelijkheid om de kas van Rijkswaterstaat te spekken. Burgers zijn niet achterlijk… Alhoewel…

http://www.rolanddanckaert.nl

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.