De mensheid is niets opgeschoten

Goede en slechte mensen, mensen met rechtvaardigheidsgevoel en met weinig empathie, vreedzame en gewelddadige mensen… ze zijn van alle tijden.

Hoe mensen over de hele wereld reageren op de vluchtelingenstroom – met alleen oog voor het eigenbelang, angst voor vreemde mensen, nationalisme, protectionisme, haat en het aanhangen van gevaarlijke politieke partijen als onze PVV – toont wederom aan dat de mensheid helemaal niets is opgeschoten in vergelijking met 2000 of 20.000 jaar geleden, behalve dan dat de wetten, regels, verboden en straffen mensen in het dagelijks leven wat meer in toom houden (totdat de oorlog of ander soort geweld uitbreekt). Onder de daders, onder de burgers/kiezers én onder de slachtoffers bevinden zich heel veel slechte, domme en stomme mensen.

Gelukkig zijn er ook nog heel veel mensen die wel wijs, onbaatzuchtig, lief, empathisch, redelijk, voor rede vatbaar en sociaal zijn. Die mensen zijn mijn mensen. Die mensen geven me hoop, vertrouwen en moed. Die mensen ontroeren me en maken me blij en gelukkig. Het stikt van de moedige en ijverige vrijwilligers bijvoorbeeld en van de goede doelen-organisaties.

Ik wil kijken naar de mensen die WEL deugen, zelfs nu de wereld steeds meer lijkt op een gekkenhuis waar het spookt vanwege de naargeestige individuen en groepen.

http://www.rolanddanckaert.bloggertje.nl

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s