Niet kunnen vinden wat je nodig hebt (romanstijl)

Abel is gelukkig getrouwd, maar op het gebied van seks en intimiteit komt hij niet aan zijn trekken, vindt/ervaart hij. Hij zou willen dat hij helemaal tevreden was met de romantiek in zijn bestaan en met zijn seksleven, maar dat is niet het geval.

Als je op een bepaald gebied niet bij je partner kan krijgen waarnaar je intens verlangt en wat je nodig hebt, dan ga je het bij andere mensen zoeken, of in andere dingen. Er zijn best veel mensen die hun onvrede verdoven met drank, drugs, extreem veel sporten of extreme/extreem veel seks.

Echter, Abel heeft ervaren dat er weliswaar bijna acht miljard mensen op deze wereld zijn, maar dat het verdomd moeilijk is om iemand te vinden die aan zijn behoefte kan voldoen. Hij krijgt niet bij zijn vrouw wat of zoals hij het wil, maar zijn zoektocht buiten de deur loopt evenzeer immer spaak.

Hij is weleens naar de hoeren gegaan, maar daar miste hij de echte intimiteit, liefde en passie. Abel heeft ervaren dat het hem niet bevredigt om gepijpt te worden door een vrouw die het puur voor het geld doet en met wie hij geen enkele andere relatie heeft dan een in feite zakelijke cliënt-leverancier-afspraak.

Abel is ook eens naar een parenclub geweest, maar binnen een half uur maakte hij zich daar uit de voeten, zonder ook maar iets gedaan te hebben. Ja, hij probeerde zich daar in de pornobioscoop af te trekken, maar kreeg hem niet hard. Hij kon daar niet ontspannen, deels omdat hij zich schuldig voelde, maar ook door de mechanische, harteloze sfeer. Abel is geen emotieloze en gevoelloze neukmachine zoals sommige andere mensen.

Ooit heeft hij eens heel kort iets gehad met een vrouw die parenclubs bezocht. Abel dacht dat ze – gezien haar verblijf in spannende nachtclubs – heel erg vurig en hitsig zou zijn, maar het zoenen met haar viel al zo tegen dat hij niet eens meer zin kreeg in meer.

In het dagelijks leven – op zijn werk als accountant, de atletiekclub, de tennisvereniging en gewoon op straat en in de supermarkt – ziet hij weleens leuke vrouwen, maar meestal is hij niet bij hen in trek en merkt hij dat ze niet met hem willen flirten of het alleen bij flirten willen laten. Dus die lichamelijke warmte en romantische intimiteit als voorloper van een wilde stoeipartij in bed zit er voor hem niet in. En hij is niet het type voor gevoelloze one night stands, puur voor het neuken. In tegenstelling tot veel andere mannen vindt hij een klik, lieve tederheid en romantiek met een vrouw zeker zo belangrijk als het wippen. Zonder dat kan hij niet wild en geil genoeg worden.

Van vrijgezelle mensen op leeftijd die een partner zoeken, weet hij dat het bijkans schier onmogelijk is om nog iemand te vinden met wie het goed genoeg klikt, met wie het totaalplaatje klopt. Dus om nou zijn vrouw te verlaten voor iemand met wie hij meer of beter lichamelijk kan zijn en bij wie hij op romantisch-seksueel vlak meer aan zijn trekken komt, zou hij een domme beslissing van zichzelf vinden.

En dus kiest Abel voor een andere oplossing: hij stelt zich tevreden met de zeer fijne band die hij heeft met zijn Angelique en is dankbaar voor hun goede verstandhouding en voor hun vriendschap. Als je niet die door jou felbegeerde Ferrari kan kopen en het moet stellen met een goede, degelijke Audi of Ford, dan moet je je daar bij neerleggen. Een mens kan niet alles hebben. En meestal is die Ford nog beter ook voor je dan die Ferrari (minder duur, betrouwbaarder, minder zorgen). Niet alles wat je wil en verlangt, is goed voor je.

Abel is dankbaar voor alles wat goed gaat en is in zijn leven. Hij heeft een druk sociaal leven, is kerngezond en zijn vier kinderen zijn eveneens gezond en doen het goed op school. Abel vermaakt zich bovendien uitstekend met zijn grootste passie, sterren kijken. Als hij door zijn telescoop naar boven tuurt en zoekt, dan vergeet hij de hele wereld, dan is hij in de zevende hemel en met al zijn aandacht bij Venus en Sirius.

http://www.rolanddanckaert.bloggertje.nl

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s