Superscan en super-empathische artsen

Ja, er is wel een uitvinding waar ik een moord voor zou doen. Namelijk, een medische superscan die binnen een halve minuut al je lichamelijke en geestelijke gebreken en oorzaken in kaart brengt en doorstuurt naar de computer van de behandelend arts.

Nu is het vaak zo, dat jezelf maar ook artsen weinig of onvoldoende inzicht hebben in de toestand van je lijf, (al) je kwalen en in de oorzaken van die kwalen.

De superscan zou dus alle zwakke en afwijkende plekken in het hele lichaam – inclusief brein, bloedwaarden, hormonen, vitamines en mineralen – kunnen opsporen, registreren en doorsturen. De superscan zou zo ook een gemiddeld gezondheidspercentage per persoon kunnen geven en vastleggen.

Dan nog, ook met zo’n scan, is het belangrijk dat artsen meer gaan luisteren naar en meer vragen stellen aan en dus meer tijd nemen voor de patiënt, want beleving is niet te registreren, is heel persoonlijk, is afhankelijk van iemands karakter, IQ, EQ, ervaringen, omgeving en situatie/omstandigheden en is niet via boekenkennis of ervaringen met andere patiënten (met ongeveer dezelfde kwalen) vast te stellen. Ieders verhaal is uniek.

http://www.rolanddanckaert.nl

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s