007

Gisteren de nieuwste James Bond-film ‘Spectre’ bekeken. Mooie opnames in en van Mexico-Stad, Londen, Tanger, Oostenrijk en vooral Rome, spectaculaire en fantasievolle speciale effecten en stunts, betoverend camerawerk, hier en daar leuke humor, een makkelijk te volgen verhaallijn en vooral heel veel lachwekkende clichés en nog meer onmogelijke gebeurtenissen en onmogelijk veel geluk in het voordeel van 007. Maar ja, daar is het een film voor, een soort van een stoere en volwassen versie van Kuifje. Wie de realiteit wil zien, moet naar het Journaal kijken. Ook de James Bond-films zijn kunstwerkjes, vooral qua camerawerk en speciale effecten.

Acteur Daniel Craig zet een heel geloofwaardige Bond neer. Als Bond-acteur hoef je geen groot acteur te zijn die alle spectra van het emotionele palet beheerst, maar je moet wel een zeker charisma hebben en op overtuigende wijze de heldenrol kunnen acteren, zoals Erol Flynn dat ook zo goed kon.

Craig is niet knap (Pierce Brosnan was de knapste Bond), maar huisvest wel de juiste mannelijke en koelbloedige uitstraling. En de mooie pakken die hij in de film mag dragen, staan hem vanwege zijn afgetrainde lijf heel erg goed.

‘Spectre’ is een knap staaltje top-entertainment voor wie van actiefilms houdt. Het is niet mijn favoriete genre – ik ben meer van films als ‘Legends of the Fall’, ‘Brokeback Mountain’ en ‘The Horse Whisperer’ – maar voor de verandering vond ik het buitengewoon amusant. Ik had het niet willen missen, vooral niet aan de zijde van mijn gouden engel.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s