Moeilijk met mezelf

Het is niet makkelijk om Roland Danckaert te zijn, zo extreem gevoelig en emotioneel, zo enorm kwetsbaar, zo buitenissig druk in het hoofd, zo gecompliceerd, zo verschrikkelijk diep en dubbel gelaagd, zo tegenstrijdig met die inwendige spagaat. En dan al die twijfels, wanhoop en onzekerheid, al die frustraties en verlangens, dat jachtige ongeduld en die oeverloze gulzigheid, dat onvermogen om de grenzen te respecteren en de beperkingen te aanvaarden.

Het is een hele opgave om Roland Danckaert te zijn, met die immens intense beleving van alles en met zo’n hevige allergie voor de maatschappij, het onrecht en de waanzin. Het is een verzoeking om Roland Danckaert te zijn, met het leven dat me ten deel is gevallen, met alles wat me van jongs af aan is overkomen en met de doorlopend nare gevolgen daarvan. Roland Danckaert vindt het leven zwaar en moeilijk en vindt het ook zwaar en moeilijk om Roland Danckaert te zijn.

Maar het is tegelijkertijd een groot genot om Roland Danckaert te zijn, met zo’n geweldige vrouw en kinderen, met zo’n rijk (sport)hart van goud, dat pure rechtvaardigheidsgevoel en zo’n groot vermogen om te bewonderen, dankbaar te zijn, lief te hebben en te genieten, met zo onnoemelijk veel verrassende creativiteit en artisticiteit.

Het is een voorrecht om Roland Danckaert te zijn, met al die veerkracht en dat ongekende doorzettingsvermogen, met dat bijzondere analytische vermogen en die ontwapenende eerlijkheid en oprechtheid. Een zendeling zonder religie.

Schuld noch verdienste.

Kun je het de klaproos kwalijk nemen dat ze geen doornen heeft en dat ze geen eikenboom is?

Kan je de treurwilg prijzen voor haar natuurlijke schoonheid?

http://www.rolanddanckaert.nl

http://www.Achterdetraliesvandeangst.jouwweb.nl

http://www.Oorlogsverhaalinmelick.rolanddanckaert.nl

http://www.gigaboek.nl/content/ratjetoe/boekinfo.htm

http://www.gigaboek.nl/content/MIKS/boekinfo.htm

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s