Toonbeeld van liefde

Sommige mensen zijn zo ontzettend liefdevol… hun gezelschap voelt als een warm bad. Je mist ze, zodra ze de deur uit zijn en zolang je ze niet meer ziet en spreekt. Je wou dat je die mensen als een portemonnee bij je kon dragen, dag en nacht.

Gisteravond had ik in de sauna een gesprek met een vrouw die als zzp-er in de zorg werkt met demente bejaarden, doofstomme mensen, meervoudig gehandicapte mensen en letterlijk doodziek mensen. Haar motto: Love & Care. Ze maakt mede gebruik van lichaamstaal, zoals van uitnodigende, zachte gebaren. De wens van de cliënten staat centraal, evenals geduld en respect, geen (agressieve) dwang (zoals je dat in sommige verzorgingstehuizen ziet). “Van elk klein momentje iets bijzonders maken, en dat kan op heel simpele manieren. Dat is toch mooi?”

Echt zo’n mens door wie je, als je ziek of stervende bent (maar ook als je niets mankeert), verzorgd zou willen worden…

Sommige mensen zijn één en al liefde. Van binnen (en daardoor ook van buiten) mooier dan de schoonheid zelve. Zachte kracht!

http://www.rolanddanckaert.nl

Helaas is bloggertje.nl ermee gestopt en werkt bloggers.nl vaak niet of tergend langzaam. Veel websites trekken onaangekondigd ineens de stekker eruit en/of zijn helemaal niet toegerust op wat ze aanbieden…

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s