Roei IS dan uit, doe het!

De toestanden met IS zijn ons probleem geworden vanwege de aanslagen van deze terreurbeweging op Europees grondgebied en vanwege de terreurdreiging in heel de wereld en ook in ons land, maar tevens door de komst van honderdduizenden of zelfs miljoenen vluchtelingen uit bijvoorbeeld Syrië, Eritrea, Mali, Afghanistan en Irak, mensen die we hier moeten of willen opvangen, terwijl heel veel autochtonen dat niet willen (en dan krijg je dus nog meer culturele botsingen en spanningen binnen onze grenzen).

Over tien jaar zijn veel van die vluchtelingen hier misschien, net als veel autochtonen, werkloos en gefrustreerd en kunnen ze hier toch niet aarden, met alle gevolgen van dien. Dan krijgen wij weer de schuld dat we discrimineren en niet volgens de koran leven. Maar vaak gaan ze ook niet (terug) naar een moslim-land, omdat het daar nog veel slechter is geregeld, zeker als je werkloos, ziek en gehandicapt, homo of lui bent of niet precies volgens de religieuze regels leeft.

Aanvankelijk, een decennium geleden al, hadden Amerika en Europa zich niet moeten bemoeien met die onrustige regio (Midden-Oosten), maar ja, men kon er wapens slijten en olie winnen. Altijd dat eigenbelang en die dubbele agenda…

Maar nu liggen de kaarten anders: we hebben ons bemoeid met de politiek en cultuur in de moslimlanden, die bemoeienis is heel slecht gevallen en Boko Haram en IS zijn opgestaan, sadistische terreurorganisaties die bereid zijn om hun leven te offeren en die van plan zijn zoveel mogelijk slachtoffers te maken, ook en vooral onder moslims zelf.

De terroristen van IS en Boko Haram zijn van mening dat ze het patent hebben op het enige ware geloof en dat ze alle in hun blinde ogen slechte gelovigen, afvalligen en niet-gelovigen aan zich dienen te onderwerpen en dienen te doden. Ze menen dat dit in de koran staat. Ze hebben een paar regeltjes uit de koran gehaald, op hun manier geïnterpreteerd en klaar was Mohammed: laat de koppen maar rollen…

IS wordt steeds bloeddorstiger en sadistischer. Niet alleen omdat Frankrijk, Amerika en Rusland hen aanvallen, maar omdat ze sowieso van plan zijn om op hun wrede manier overal de macht te grijpen. Dus zelfs als we niet zouden ingrijpen en Syrië en Irak links lieten liggen, zouden we geconfronteerd worden met de problemen die IS en Boko Haram, maar ook de Taliban en Al Qaida veroorzaken, want hun slachtoffers in Afrika en het Midden-Oosten komen onze kant op en willen hier logischerwijs schuilen en hun toekomst opbouwen, terwijl heel veel autochtonen geen vluchtelingen dulden en we hier al te maken hebben met een enorme werkloosheid en met culturele spanningen en botsingen.

Dus wanneer je IS niet uitroeit, dan raakt onze samenleving helemaal ontwricht door de vluchtelingenstroom en de gevolgen daarvan op de korte en lange termijn.

Ik herhaal dat IS bereid is om hun leven op te offeren voor De Strijd en van plan is zoveel mogelijk onschuldige slachtoffers te maken.

Zet daar eens de daadkracht EN VECHTLUST van de vrije wereld tegenover. Veel mensen vinden dat we niet moeten ingrijpen en dat dan alles wel z’n beslag zal krijgen. Dat zijn de mensen die bang zijn voor oorlog/meer aanslagen en vergeldingsacties en die menen dat IS vaker zal toeslaan wanneer wij ze aanvallen.

Maar moet je IS haar gang laten gaan in de hoop dat er hier dan minder aanslagen gepleegd zullen worden? Of heb je het besef dat al die vluchtelingen – die onze kant opkomen – en de reactie daarop van onze samenleving op de korte en lange termijn een groot probleem kunnen vormen? En moet je toestaan dat IS haar machtsgebied maar blijft uitbreiden en straks tegen de grens met Israël aanschurkt? Geloof me, dan heb je de poppen pas echt aan het dansen.

IS is bezig met een groot zelfmoord-plan of met stekeblinde hoogmoed, een van de twee. Maar dat ze zoveel mogelijk slachtoffers willen maken op de meest wrede wijze, dat is een feit.

Nogmaals, wat stellen wij daar tegenover, als vrije wereld zijnde? Weinig. Een totaal gebrek aan samenwerking, daadkracht en de bereidheid om levens op te offeren voor De Goede Zaak en om onschuldige slachtoffers te maken (afschuwelijk jammer, maar onvermijdelijk). Misschien komen de regeringen pas echt in actie wanneer er een belangrijke politieke leider wordt vermoord door IS. Als het om zogenaamd belangrijke mensen gaat, dan wordt men vaak pas actief en wakker. Klasse-justitie.

Onze ministers en premier, maar ook die van andere vrije landen, reppen over oorlog en maatregelen, maar ik mis de absolute daadkracht en het besef dat echt alles uit de kast gehaald zal dienen te worden om IS, Boko Haram, de Taliban en Al Qaida te verslaan en te vernietigen. Je wint die strijd niet met woorden en diplomatie, en niet door je netjes aan de regels (van de wet en internationale afspraken) te houden. Je zult nog gemener, slimmer, sterker en slagvaardiger moeten zijn dan je vijanden.

De vrije wereld moet haar spierballen, solidariteit, kennis en kunde en daadkracht tonen, zowel in de eigen landen als in Syrië en Irak. Dus: alle verdachte extremisten en Syrië-gangers uit voorzorg en repressief oppakken, vastzetten en blijven ondervragen. In werkkampen wasknijpers laten maken.

En IS zou in met name Syrië en Irak via de grond, op zee en via de lucht moeten worden uitgeroeid middels de grootste militaire operatie ooit. Nu kunnen de vrije landen hun moderne wapenarsenaal gebruiken en nu kunnen de manschappen die bewust voor dat beroep hebben gekozen gaan vechten en helaas ook als kanonnenvoer dienen. Het vrije westen moet laten zien dat we onze huid van vrijheid heel duur verkopen en dat we wel degelijk één front kunnen en zullen vormen als het moet. We moeten onschuldige slachtoffers en helaas ook vrouwen en kinderen incalculeren en de dood van menig soldaat betreuren, maar het kan niet anders. Het is oorlog.

De tijden van vredige rust in onze contreien zijn door IS voorbij. IS mag niet nog machtiger worden en mag niet haar gang blijven gaan. Er is dus geen andere optie dan oorlog voeren en wel op de meest slagvaardige manier die ooit is vertoond.

Ik vergelijk het vaak met het nazi-Duitsland van Hitler. Was de gezamenlijke, grootscheepse operatie in 1944/1945 niet heel succesvol? Waren we ooit van Hitler en zijn makkers bevrijd als we niet bereid waren geweest om ‘ons’ leven te geven en om onschuldige slachtoffers te maken?

Helaas, nood breekt alle wetten. In een oorlog kun je (lang) niet altijd netjes spelen. En al zeker niet tegen beestachtige barbaren zoals de nazi’s en IS.

Wanneer 50 vrije landen middels een ongekend grote militaire operatie over land, op zee en via de lucht op diverse plekken tegelijkertijd aanvallen, dan is die oorlog zo voorbij, dan is het zo gedaan met IS.

Natuurlijk zijn dan niet alle problemen verholpen. Maar je moet de problemen een voor een aanpakken en IS uit de weg ruimen is nu het belangrijkste. Als dat is gebeurd, dan zal die regio sterk gecontroleerd dienen te worden, want het wemelt daar van de tirannen en corrupte lui, van de haatvolle stammen die elkaar verafschuwen en naar het leven staan en van het religieuze extremisme.

Het probleem is alleen dat de vrije wereld daar niet toe bereid is en IS wel. En daarom zullen we nog heel lang last hebben van IS. Ook als we de haat-imams en radicale jongeren in eigen land niet aan- en oppakken.

Maar er is meer. De politiek zal overal toe moeten naar een mildere vorm van kapitalisme en liberalisme. Armoede en het verschil tussen arm en rijk, onrecht en werkloosheid zijn de kiemen van terrorisme en onvrede. Het geld zal eerlijker verdeeld moeten worden, mensen aan de onderkant van de samenleving zullen meer serieus genomen moeten worden en meer respect en kansen moeten krijgen, de verschillen tussen arm en rijk zullen moeten slinken, perverse geldzucht zal moeten worden bestraft en we zullen weer respectvol moeten omgaan met Moeder Aarde en alles dat leeft en wat we verbouwen. We zullen groener moeten gaan leven, en duurzamer, want de klimaatproblematiek leidt nog deze eeuw tot steeds meer natuurrampen waardoor mensen moeten vluchten, oogsten mislukken en de armoede toeneemt. Bovendien willen we dat onze achterkleinkinderen ook nog zuurstof krijgen en kunnen ademen.

Ik ben een roepende in de woestijn, net als Wubbo Ockels op zijn sterfbed. Mooie boodschap, maar er wordt te weinig en in mijn geval helemaal niets mee gedaan. Ik heb geen naam en faam. Ik heb de wijze woorden, maar slechts een enkeling (ikzelf) ziet dat.

Je bent altijd de gebeten hond en er wordt immer de spot met je gedreven als je de ongemakkelijke waarheid verkondigt en lange lappen tekst schrijft, maar ik heb mijn uiterste best gedaan en gedaan wat ik van mezelf moest doen. Kom jij maar eens met een betere bijdrage.

http://www.bloggers.nl/rolanddanckaert

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s