Leven met een fobie

Leven met een angststoornis is slopend, net als de fobietraining waarbij je je moet blootstellen aan je angsten en paniek.

Kunt u zich dat voorstellen? Nu is een gewone angst voor muizen niet echt een stoornis en al helemaal geen angst waar je normaal gesproken dagelijks onder gebukt gaat (bij straatvrees en claustrofobie is het allemaal veel ingewikkelder).

Maar stel dat je bang bent voor muizen, honden, diep water of hoogtes. En stel nou dat je dagelijks in een situatie moet of wil komen waarin je wordt geconfronteerd met de muis, diep water, een gemene hond en een hoog wiebelend gebouw.

Of stel je voor dat je van die angst af wil en jezelf steeds weer confronteert met de voor jou angstaanjagende situatie. En beeld je in wat angst met je lichaam en geest doet. Voel hoe paniek voelt. Kun je je nu inbeelden hoe slopend het is om blootgesteld te worden aan angstaanjagende situaties en aan de angsten en paniek zelf, zeker als die angsten ondanks medicijnen, gesprekken met je echtgenoot en psycholoog niet willen verdwijnen en minderen?

Kun je nu ook begrijpen hoe beperkend het is om met bijvoorbeeld pleinvrees, straatangst, claustrofobie of een sociale fobie te moeten leven, te moeten functioneren in het dagelijks leven dat totaal niet is ingesteld op of rekening houdt met angststoornissen en met de fobielijders?

Stel je voor dat jij toch iedere dag die muizenplaag of die gemene hond tegen zou komen, dat diepe water in moet of die hoge ladder op moet klimmen… En dat je dit op een gegeven moment gewoon niet meer trekt…

http://www.Achterdetraliesvandeangst.jouwweb.nl

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s