Respect voor de islam

Moslims worden alleen maar agressief van mensen als Wilders die hun godsdienst afkraken en beledigen. Mensen als Wilders gooien alleen maar olie op het vuur en dagen alleen maar uit. Zeer kwalijk. Je zou Wilders toewensen dat hij meer liefde, rust en vrede in zichzelf kon vinden en met meer beschaving kon reageren, zich niet zou verlagen tot het niveau dat hij feitelijk zelf zo verfoeit.

Het christendom is ook verantwoordelijk voor veel ellende – vroeger meer dan nu – maar de kerk en de gelovigen hebben net zo goed heel veel goede dingen gedaan. Zo is in naam van de islam evenzeer heel veel goeds gedaan. De meeste moslims zijn niet extreem en fanatiek, maar vreedzaam.

Het Westen – Amerika voorop – zou de arrogante en betweterige houding moeten laten varen, moeten toegeven dat wij net zo min volmaakt zijn en net zo goed dingen helemaal verkeerd hebben gedaan en doen, en dat we wat van elkaar kunnen leren.

We zouden elkaar en de moslims respect moeten tonen. We kunnen niet zo doorgaan op die weg van vijandigheid, haat, vergelding, rancune, jaloezie en kinnesinne. De meeste mensen willen veilig, gezond, succesvol en gelukkig zijn, vrede in hun hart hebben. Laten we dan ook gezamenlijk streven naar dat gezamenlijke streven, met en voor elkaar! Het kan!

Maar dan moeten we onze houding en ons gedrag aanpassen. We dienen een omslag te maken. We dienen de Gandhi-manier te hanteren. Respect en liefde tonen, ook aan mensen die ons beledigen en willen vermoorden. We moeten onszelf niet verlagen tot wraakzuchtige praktijken.

De laatste weken heb ik gepleit voor de grootst mogelijke militaire aanvallen op IS. Maar ik zou het eerst op die andere manier willen proberen, bij nader inzien. Bombardeer de steden en dorpen waar IS zit met suikerhartjes en witte rozen, met boeken van Gandhi en cd’s van John Lennon’s ‘Imagine’. Maar mede met kaarten waarop staat geschreven dat we respect hebben voor de islam en voor de moslims, dat we weten dat er veel goede facetten zitten aan de islam en dat we zelf net zo goed fouten maken, maar op zoek zijn naar datzelfde geluk.

Het is een manier die maar niet wordt toegepast op wereldschaal, terwijl iedereen fan is van het lied ‘All You Need Is Love’ van The Beatles en terwijl iedereen het erover eens is dat Gandhi een geweldig persoon was en dat we allemaal liefde, respect, waardering en geluk willen.

Probeer het eens en hou het vol. Hou de eer aan jezelf, als persoon , als volk, als land, als mensheid.

Ja, het is moeilijk om de agressie, haat en jaloezie bij jezelf in te dammen en op een meer vredelievende manier te reageren, maar het loont de moeite en je mag iedere keer dat het mislukt weer opnieuw beginnen…

http://www.rolanddanckaert.nl

 

 

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s