De BAhrenA

Jezus, wat was dat Ajax gisteravond – tegen de Noorse middenmotor Molde – weer zwak! De onmacht droop er van Amsterdamse kant vanaf. Verschrikkelijk.

Het is heel duidelijk dat iedereen bij Ajax heeft gefaald, van beleidsmakers tot spelers. Ook Cruijff heeft gefaald. Een goede en verbeterde jeugdopleiding is mooi, maar een eerste elftal moet er staan, qua leeftijdsopbouw in balans zijn en voldoende kwaliteit herbergen om de ambities waar te KUNNEN maken. In Eindhoven lachen ze zich slap.

Het spel van Ajax was weer zo traag dat het leek alsof de wedstrijd in slow-motion werd afgespeeld op een videoband. Bij zitvoetbal en rolstoelvoetbal bewegen ze nog meer en handelen ze sneller! Ik geloof dat Ajax het niet zou redden tegen het nationale G-team van Brazilië!

In de herhaling van de bewegende beelden stond het beeld gewoon stil, zo langzaam speelden ze! Echt, het is nog leuker om naar de regen en NAAR een aanslag van IS te kijken dan naar het spel van Ajax, als je Ajax-fan bent. Wat een kwelling! In de rust zie je meer op het veld gebeuren dan tijdens het duel.

Moet je ook die trainers zien, MAN! Bergkamp is de opblaaspop van De Boer. Die zit erbij alsof hij uit de schappen van Christine le Duc is gehaald. Leeft Bergkamp nog wel? Kan hij nog praten? Of heeft hij naast vliegangst nu ook spreekangst? Wat een dooie is dat, zeg. Mijn opgezette duif, daar zit nog meer leven in dan in die Bergkamp. Hij was een geweldig goede voetballer, maar hij heeft de uitstraling en de persoonlijkheid van een kartonnen weergave van tante Sidonia!

Assistent-trainer Spijkerman kijkt altijd alsof er een vieze hondendrol onder zijn neus bungelt. Die heeft de uitstraling van een pissebed. Durft hij wel tegen de grote Frank de Boer te praten, vraag ik me af?! Zou hij zijn baas van repliek durven dienen? Wat een marionet!

En dan Frank de Boer zelf. Hij meende dat deze selectie in staat was om de halve finale van de Europa League te halen, maar tegen middelmatige ploegen hebben ze geen thuiswedstrijd weten te winnen! Het is echt Godgeklaagd. Die De Boer heeft dus geen verstand van voetbal, die doet maar alsof! Ja toch?

Het kwam gisteravond ook niet in De Boer op om van tactiek te veranderen. Hij wisselde weer totaal verkeerd. Hij had (al vroeg) in de tweede helft natuurlijk opportunistisch moeten gaan spelen met Veltman en Van der Hoorn (als invaller) in de punt van de aanval naast Milik en dan maar hopen dat die bal eens goed valt. Dat zou geen garantie op succes zijn geweest, maar dan had Ajax in elk geval iets geprobeerd. Nu bleven ze maar terrasjesvoetbal spelen. Het was niet te harden, echt. Als Ajax-fan ben je een masochist en Ajax is de meedogenloze meester die je maar blijft straffen met risicoloos geschuif. Wat een klootzakken!

Van de jonge spelers zijn alleen Tete en Bazoer echt heel goed, de rest is middelmaat en gaat het niet redden in de Europese subtop.

Cillessen is een redelijk goede keeper, maar geen geweldenaar, al denkt hijzelf van wel. Maar dat manneke heeft natuurlijk geen uitstraling. Zijn gezicht oogt tien jaar jonger en onschuldiger dan dat van een pasgeboren baby… dat is geen winnaar! Bovendien trapt Cillessen bijna iedere bal buiten. Zijn spelhervattingen zijn een Griekse tragedie. Volgens mij zit zijn neefje ergens op de tribune en heeft Jasper beloofd de wedstrijdbal naar hem toe te schieten…

Ricardo van Rhijn mocht het gisteren weer eens als rechtsback proberen, maar die jongen is een enorme slapzak. Die wint nog niet met armpje drukken van zijn vriendin en oma! Van Rhijn is een leuke, beschaafde jongen, maar die zou bij FC Groningen niet eens in de basis staan. Het viel me op dat hij heel vermoeid oogde, niet fit was. Van de spanning misschien. Die jongen zit heel erg in zijn hoofd, is heel onzeker.

Veltman is een kop te klein voor een centraler verdediger en veel te lief. Die zou eerder een oud, verschrompeld vrouwtje helpen oversteken dan dat hij de hottest babe van Amsterdam zou neuken.

Riedewald is zo’n speler die gebukt gaat onder het gebrek aan ervaring achterin. Veel te jong voor de leeuwen geworpen. Dreigt daardoor een eeuwig talent te blijven. Jonge spelers ontwikkelen zich niet goed en zeker niet optimaal zonder een paar ervaren klasbakken binnen de lijnen. En ook Riedewald is voor een verdediger veel te lief. Ik weet zeker dat hij een afspraakje met de hottest babe van Amsterdam afzegt om wat eten naar de Voedselbank te kunnen brengen!

Linksachter hebben we Dijks. Een reus van een kerel, maar zodra hij de middenlijn oversteekt wordt hij piepklein en weet hij niet meer wat te doen. Het is heel lastig als je, net als Van Rhijn, als opkomende back geen mannetje kan uitspelen en tien minuten tijd en een zee van ruimte nodig hebt om een beetje een fatsoenlijke voorzet af te leveren.

Davy Klaassen bewijst dat je het tot aanvoerder van Ajax kan schoppen als je niet kan voetballen, maar keihard werkt. Zijn enorme ijver – waarschijnlijk door een gebrek aan Ritalin in zijn lijf – verhult dat hij eigenlijk helemaal niet zo goed kan voetballen. Het aantal zwakke passes dat hij over korte afstand aflevert, is ontstellend groot. Hij zou een beroerde postbode zijn. Dan kwam mijn hete pakketje van de PABO terecht bij Mien in het verzorgingstehuis!

Gudelj heeft de uitstraling van een krijger, maar met hem wint Ajax de slag op het middenveld ook niet. Bovendien is hij meer bezig met het bij elkaar houden van zijn lange haren dan met de bal. Hij komt van de Balkan, maar wat hij met een bal kan, is wat ik met een bal kan!

Van de Beek wordt gezien als een groot talent op het middenveld. Een echt Amsterdams lefgozertje. Maar ook hij moet nog alles bewijzen. Een paar leuke wedstrijden maken je nog niet tot een ster. Ik moet nog zien of hij echt zo goed is. We hebben al zo ontzettend veel zogenaamde talenten zien komen en afgaan

Omdat de spoeling zo dun is, vestigen we iedere keer weer de hoop op jongens die in staat zijn om de bal over een afstand van tien meter bij iemand van dezelfde kleur te krijgen, maar na drie, vier jaar vallen ze vrijwel allemaal door de mand. Dan hebben ze nog maar weinig gepresteerd en gewonnen en maken ze de verkeerde transfer-keuze. En dan hoor je nooit meer wat van ze.

Op links voorin hebben we Fischer. Die jongen heeft volgens mij 230 tanden in zijn mond. Net alsof hij veel teveel tanden heeft. Die tanden laat hij graag zien, want ze zijn hagelwit. Maar verder laat hij heel erg weinig zien.

De Pool Milik staat in de spits. Daar kun je net zo goed een korfballer neerzetten, want die Milik kan er echt helemaal niks van. Die kan beter asperges gaan steken in Limburg, want die houdt nog minder lang een bal vast en aan de voet dan een man met twee geamputeerde benen.

Normaal speelt El Ghazi op rechts en dat is een redelijke speler, eigenlijk te goed voor dit gammele Ajax. Younes verving hem ook gisteren. Dat was de enige die een mannetje kon passeren, maar hij heeft dan weer geen voorzet en geen goed schot. Net als bij Serero lijkt de bal wel van lood als hij ertegen trapt. Of die twee hebben melk en niet eens pap in de benen…

Dat Ajax bovenaan staat in de Eredivisie zegt wat over het niveau van onze competitie. Ik geloof dat ze in Bhutan en Pakistan niet veel slechter voetballen! Misschien wel beter!

PSV wordt natuurlijk gewoon kampioen. Ajax gaat tijdens de tweede seizoenshelft zakken. Alles heeft een oorzaak. Ajax is gewoon niet opgewassen tegen volwassen elftallen met een beetje niveau. Ik schat ook Feyenoord dit seizoen hoger in.

En zo heeft Ajax na of met Feyenoord misschien wel de beste jeugdopleiding van Nederland, maar als je eerste elftal niet in balans is, dan zijn de gevolgen voor iedereen dramatisch, zeker als je relatief veel te hoge verwachtingen hebt en veel te hoge doelen stelt.

ALS IK AJAX WAS, DAN SCHREEF IK ME VOOR VOLGEND SEIZOEN IN VOOR DE JEUGDCOMPETITIE!

 

 

 

 

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s