Het mysterie Chrit Roncken, paranormaal genezer (2)

Mijn eerste blog over mijn ervaringen met en de werkwijze van paranormaal genezer Chrit Roncken te Roermond wordt veel gelezen. Niet, omdat het zo’n goed artikel zou zijn, maar omdat er op internet verder heel weinig over hem te vinden is en hij toch heel veel patiënten heeft, of had.

Zelf had ik heel goede en slechte ervaringen met deze therapeut. Aan de hand van mijn blog over hem kreeg ik een aantal heel erg negatieve reacties van zijn (ex-)patiënten (omtrent zijn handelwijze, behandelingen en omgang met mensen) en een aantal heel positieve reacties (omtrent zijn werkwijze, behandelingen en gave).

Zelden kreeg ik een reactie die ‘gemiddeld’ was, dat wil zeggen én positief én kritisch. Ik vond het jammer en ergerlijk dat de mensen met de negatieve ervaringen alles verwierpen wat de mensen met de positieve ervaringen schreven, en omgekeerd, dat iedereen alleen maar vanuit het eigen perspectief oordeelt. Als jouw ervaringen slecht zijn, dan houdt dit niet in dat iedereen slechte ervaringen met hem had en dat hij er niets van kan, en dat de mensen met positieve ervaringen zouden liegen of zich zouden laten misleiden. En vice versa.

Ik heb in mijn eerste blog over Roncken echter geprobeerd om de middenweg te bewandelen, de weg van de realiteit en de waarheid. Dat zal ik nu herhalen.

Ik wil als volgt (zie het complete relaas hieronder) samenvatten wat mijn bevindingen zijn.

Dat Roncken een (paranormale en helende) gave heeft, daar twijfel ik niet aan. In zijn praktijk zijn tal van ‘wonderen’ gebeurd. Ik schrijf wonderen bewust tussen aanhalingstekens, want een wonder is niets anders dan wat wij niet kunnen verklaren en nooit hadden vermoed. Het is eigenlijk een mogelijkheid van de energieke Moeder Natuur die wij niet voor mogelijk hielden. Wij noemen dat nochtans een wonder en een paranormale ervaring, maar het hoort gewoon bij de realiteit, bij het leven, bij de natuur.

Aan de goede intenties van de heer Roncken heb ik nimmer getwijfeld, zelfs niet na mijn minder gesuikerde ervaringen met hem. De man is, als het om lichamelijke klachten gaat (met name betreffende het skelet), een van de beste paranormale genezers van ons land (ik heb er heel wat gezien en bezocht). Zijn behandelingen zijn – indien ze aanslaan – spectaculair qua resultaat. Maar dat niet alleen, als een van de weinige alternatieve genezers houdt Roncken niemand aan het lijntje, is hij niet zweverig maar eerder praktisch en aards en helpt hij ook nog arme, zieke mensen in het buitenland, met name in India. Zijn tarief ( volgens mij rond de 30 tot 40 euro) is zeer billijk. Tijdens zijn behandeling en in zijn patiënteninformatie geeft de therapeut zeer goede, (maar) algemene tips over ontspanning, genieten en een gezond leven.

Echter, ook Roncken is maar een mens en ook hij is dus onvolmaakt, gemankeerd en behept met nare trekken en tekortkomingen. Dat is geen verwijt, maar een constatering. Wat dat betreft, is hij precies zoals ieder ander mens, daar verandert zijn bijzondere gave helemaal niets aan. Dat heeft hij zelf trouwens ook nooit beweerd.

Wat sommige mensen die op mijn blog reageerden en ikzelf hebben ervaren, is dat hij je tijdens de behandeling overrompelt en geen of weinig ruimte biedt voor een weerwoord, voor vragen en voor een gesprek.

Ik snap dat dit de wijze is waarop hij moet werken om te kunnen functioneren, maar het helpt de patiënt niet. Zeker niet, omdat veel klachten (mede) emotioneel en psychisch van aard zijn. C.R. is wat mij betreft dan ook niet de aangewezen behandelaar als het gaat om psychische, psychosomatische en emotionele klachten. Hij behandelt mensen met zulke problemen echter wél. Soms met een goed resultaat, maar soms buitengewoon onbevredigend vanwege de manier waarop hij dan kan doen. Je krijgt namelijk nooit echt contact met hem. Een rustig gesprek is nimmer mogelijk. Nogmaals, ik begrijp dat hem dit te veel kracht kost of afleidt, maar dan had hij alleen maar puur lichamelijke klachten dienen te behandelen.

Overigens heb ik ook psychologen bezocht die ze onmiddellijk moesten schorsen, omdat ze niet kunnen luisteren, een verkeerde diagnose stellen, niet willen geloven dat een voorgeschreven medicijn nog erger is dan de kwaal en totaal verkeerde dingen in je medisch dossier zetten. Ik heb een psycholoog in Melick bezocht die een schandalig slechte en verkeerde analyse gaf van mijn problematiek en van de wijze waarop ik daarmee omging.  Zoiets wordt dan wel overgenomen door de huisarts en alle andere specialisten.

Ik vind dat iedere patiënt altijd toegang zou moeten hebben tot zijn eigen medische dossier, zodat hij/zij kan zien wat de behandelaars erin hebben gezet. Om te controleren of dat wel klopt! Overigens heb ik ook die nare ervaring met die psycholoog positief omgebogen. Ik heb erdoor geleerd dat ook zogenaamde specialisten en autoriteiten ernaast kunnen zitten en gebrekkig zijn, dat therapeuten vaak maar half luisteren en wat je zegt lang niet altijd correct interpreteren, dat ik zelf betere analyses kan geven en me vooral niet te lang iets moet aantrekken van wat zo’n arrogante minkukel denkt en concludeert.

Dat tussendoor, als zijsprongetje. Terug naar het onderwerp. Ik wilde kwijt dat Roncken snel geërgerd is. Hij is meestal afstandelijk maar vriendelijk of vriendelijk maar afstandelijk, maar zodra hem iets niet zint of als hij niet lekker in z’n vel zit, dan is hij niet te genieten en kan hij de patiënt met een enorm klote-gevoel en soms zelfs schuldgevoel naar buiten werken. Zeer kwalijk!

Hoe groot zijn gave ook is, Roncken is net als een ieder van ons beperkt. Hij ziet en voelt niet alles. Toch komt hij soms over alsof hij meent alwetend te zijn. Bovendien zijn z’n adviezen zeer algemeen en vaak niet persoonlijk. Hij geeft vrijwel iedereen steeds weer dezelfde vier à vijf adviezen, terwijl ieder persoon uniek is, een eigen beleving heeft en in een specifieke situatie bivakkeert.

Twee keer na een behandeling kreeg ik last van andere ze hevige, chronische klachten, alsof hij met zijn krachten iets had rechtgetrokken wat elders voor een scheefstand zorgde. Er viel met hem niet over te communiceren. Integendeel, dan beweert Roncken dat hij zelf ook niet weet hoe het werkt, zijn therapie. En dan krijg je te horen dat het allemaal komt door je eigen negatieve houding of doordat je te weinig ontspanning zoekt. Naar de toch ook invloedrijke achtergrond en omstandigheden kijkt en vraagt hij vrijwel nooit. Kwalijke zaak, als je het mij vraagt.

Sommige lezers van mijn blogs verkeerden onterecht in de veronderstelling dat ik persoonlijk contact had met Roncken. Dat is absoluut niet het geval. Ik ken hem alleen van de behandelingen en ik heb hem al twee of drie jaar niet meer gezien en gesproken. Ik weet verder niets over hem persoonlijk en hoe het nu met hem gaat en of zijn praktijk nog open is. De man is niet de jongste meer.

Omdat ik schrijver ben en hij zo’n grote positieve en negatieve rol heeft gespeeld in mijn herstel(pogingen) had ik de behoefte een blog over hem te vervaardigen en dat heb ik naar eer en geweten zo uitgebalanceerd, waarheidsgetrouw en eerlijk mogelijk proberen te doen. Ik merkte dus, dat de meeste mensen of alleen maar heel erg positief of alleen maar heel erg negatief over hem zijn of waren, op basis van hun ervaringen. Maar ik heb dus zowel positieve als negatieve ervaringen met hem gehad en ik meen dat ik op basis daarvan een redelijk compleet en realistisch beeld van zijn methode en gedrag als therapeut heb opgebouwd en weet te schetsen.

Mijn respect en bewondering voor de man zijn groot. Ik ben hem dankbaar voor enkele spectaculaire genezingen van onze zoon en mijzelf en voor enkele (niet volledige maar wel bruikbare) levenstips. Ik ben blij dat hij er als therapeut (voor ons) was. Ook van zijn tekortkomingen en minder aangename gedragingen heb ik geleerd (hoe het beter kan en niet moet en dat ik beter zelf kan nadenken).

Van wat ik zo hoor en lees van patiënten is Roncken evenwel geen steek veranderd en heeft hij blijkbaar niet het vermogen om te werken aan zijn tekortkomingen (mede in zijn werk en houding naar patiënten toe). Als dat inderdaad zo is, dan vind ik dat jammer voor hemzelf en voor de mensen die hij daardoor (onnodig) een rotgevoel heeft gegeven. Of misschien heeft hij er wel aan proberen te werken, maar is hij niet bij machte om (het) te verbeteren. Dan is het hem niet eens kwalijk te nemen.

Maar ook Roncken zal moeten erkennen dat het niet zo makkelijk is om te veranderen/verbeteren, om gedragingen en karaktertrekken die er gedurende jaren zijn ingesleten een beetje te kunnen wijzigen. En dat het niet zo eenvoudig en simpel is om met sommige situaties om te (leren) gaan. Soms wil je wel en probeer je van alles, maar lukt het desondanks niet. Zou hij dat inzicht en die empathie inmiddels hebben verworven? Ik betwijfel het.

Zoals alles, is ook dit relaas heel gemengd, met plussen en minnen en plussen in de minnen en minnen in de plussen.

Ik raad iedereen aan om zelf creatief, holistisch (alle facetten betrekken bij je onderzoek en analyse)  en kritisch te blijven nadenken, ook over de eigen leefmethode, gezondheid, het eigen leefpatroon en het gedrag. Nooit blind varen op wie dan ook en jezelf nooit uitleveren aan wat voor goeroe of therapeut ook. Sta open, maar op een kritische, zelfbewuste en realistische manier.

U bent vrij om te reageren, mits op een respectvolle, genuanceerde, empathische en doordachte manier. Anders hecht ik aan uw reactie geen enkele waarde en zal ik die niet publiceren. Het is MIJN blog, die door MIJ wordt beheerd. Anders schrijft u zelf maar een blog.

Aangezien ik geen contact heb met Roncken en met geen enkele andere paranormale genezer contact heb, heeft het geen zin om aan mij vragen te stellen daaromtrent. Ik ben niet, zoals sommigen lijken te denken, de persoonlijke assistent van Roncken of van wie dan ook, alsmede geen wegwijzer in het paranormale circuit.

Ik ben ‘slechts’ een schrijver/blogger die – over allerhande, uiteenlopende onderwerpen, emoties en gevoelens – zijn eigen beleving, de waarheid en de realiteit probeert te duiden en te beschrijven, meer niet.

DHR. RONCKEN HEEFT NA 32 JAAR MET PLEZIER TE HEBBEN GEWERKT ZIJN PRAKTIJK DEFINITIEF GESLOTEN (GEZONDHEIDSREDENEN).

UPDATE: HIJ IS OVERLEDEN OP 27 OKTOBER 2016. HOEWEL IK NIET ALLEEN MAAR POSITIEVE ERVARINGEN MET HEM HEB GEHAD EN IK KRITIEK HAD OP ZIJN WERKWIJZE EN BENADERING, HEB IK VEEL AAN HEM TE DANKEN. SOMMIGE TIPS EN INZICHTEN DIE HIJ ME HEEFT GEGEVEN, BENUT IK DAGELIJKS. BOVENDIEN HEEFT HIJ ECHT EEN AANTAL SPECTACULAIRE GENEZINGEN VERRICHT. VAN ZIJN KALIBER WAS EN IS ER BIJ MIJN WETEN GEEN TWEEDE.

http://www.rolanddanckaert.nl

 

 

 

 

 

 

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op Het mysterie Chrit Roncken, paranormaal genezer (2)

  1. Charlotte zegt:

    Ich bin seeehr traurig, dass Herr Roncken verstorben ist. Er hat auch mir vor einigen Jahren sehr geholfen und ich wollte nun einen neuen Termin mit ihm machen….. RIP Heer Roncken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s