Andere smaak humor

De afgelopen dagen via de tv proberen te kijken naar de cabaretvoorstellingen van Lenette van Dongen en Jochem Myer, twee cabaretiers die me veel te onrustig, te luidruchtig en te snel zijn. Hoewel ze zo snel gingen, dat het leek alsof de band versneld werd afgespeeld en werd doorgespoeld, duurden de shows een eeuwigheid.

Het is me niet gelukt om over mijn afschuw van hun humor en manier van optreden heen te komen en heb ze allebei vrij snel uitgezet om mezelf niet langer te kastijden. Als je wilt voelen hoe hemelse rust voelt, dan moet je Lenette en Jochem weg zappen! Zelf ben ik Alle Dagen Heel Rustig, dus zulke opgewonden opwind-poppetjes op zon-energie in de woestijn zijn voor mij als tien pillen viagra, terwijl ik al een keiharde erectie van twee weken heb.

Het kijken naar die twee voelde alsof ik probeerde te genieten van een overwinning van PSV op mijn favoriete club Ajax. Het lukte me niet. De zalen genoten wél. Kennelijk zijn er mensen die erg kunnen lachen om potentiële psychiatrische patiënten zonder podiumvrees. Hadden ze maar podiumvrees!

Vreselijk, die twee! Niet alleen te druk, te snel en te luidruchtig, maar hun humor is totaal mijn humor niet. Bovendien staat hun gezicht me niet aan. Ik hou niet van geschminkte mensen, maar Lenette en Jochem zou ik liever zien optreden als geschminkte clowns.

Geef mij dan maar Herman Finkers. Heerlijk. Helemaal mijn humor – spitsvondig en lekker op kuiertempo. Er zijn mensen die Finkers te langzaam vinden, maar dat zijn dezelfde mensen die vinden dat een weekje op Ibiza veel te traag voorbij gaat…

Vanavond een show van Claudia de Breij op tv. Ook haar gezicht staat me allesbehalve aan. Ze heeft het gezicht van iemand die in een kerstbal kijkt. Wat je dan in die kerstbal ziet, zo’n gezicht heeft Claudia. Daar kan ze natuurlijk helemaal niets aan doen, maar ik kan er ook niets aan doen dat haar uiterlijk me irriteert en dat ik er maar niet aan kan wennen.

Ze zingt zogenaamd mooie liedjes, maar ze ligt me gewoon niet: haar mooie liedjes vind ik ergerlijk. En ik heb haar ook nog nooit iets horen zeggen waar ik om moest lachen. Als ze haar mond houdt, dan valt er voor mij meer te lachen!

Dat klinkt allemaal genadeloos, maar Lenette, Jochem en Claudia hebben schijt aan mijn afkeer en genoeg fans die ook geen gevoel voor humor hebben en daar heel erg om moeten lachen!

http://www.bloggers.nl/rolanddanckaert

 

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s