Alles wat niet lekker zit, zit gebakken

In ons is onvoldoende zitplaats voor alles wat ons niet lekker zit. Wat niet lekker zit, zit gebakken, wil van geen ophouden en wijken weten. De prikkende, benauwende psychologische en emotionele truien die niet ademen en die we met geen mogelijkheid meer over ons hoofd krijgen (uittrekken) en kunnen wassen, worden steeds vuiler en zwaarder van het stof en alle troep die eraan gekleefd zit.

Er is zo verschrikkelijk veel aan kleine en grote dingen wat me niet lekker zit. Het meeste daarvan houd ik bloggeheim, niet omdat ik me voor de dwarsliggers – voor de kapstokken in de broodtrommel – schaam, maar omdat ik weet dat het geen zin heeft om het interieur van mijn wezen te showen aan anderen die de inrichting toch niet kunnen waarderen en die alle meubels verplaatsen en/of weggooien.

Gisteravond gekeken naar het 24 uurs-tv-interview van Theo Maassen van de Antilliaanse rapper Fresku die zich in een vlaag van verstandsverbijstering heeft bekeerd tot de islam, maar het niet kan opbrengen om vijf keer per dag te bidden. Zo iemand noem ik een etalage-moslim.

Fresku is een heel lieve, gevoelige, creatieve, humoristische en in wezen positieve maar gekwelde jongen, maar hij waait met alle winden mee die hij aardig vindt. Een vriendelijke collega op zijn werk in de fabriek was overtuigd moslim en Fresku werd zodoende aangestoken door de islam-koorts, maar de islam past helemaal niet bij hem. Dat wilde Theo Maassen hem duidelijk maken, maar Fresku zag de woorden van Maassen als een aanmoediging om het moslimschap serieus te nemen, niet alleen in woord, maar ook in gebaar. Fresku is duidelijk op zoek naar zichzelf. Dat is beslist geen verwijt, maar een constatering.

Deze muzikant zou de woorden van Enya ter harte moeten nemen. In haar lied ‘Pilgrim’ zingt ze:

Each heart is a pilgrim

Each one wants to know

The reason why the winds die

And where the stories go

Will you find the answer

in all you say and do?

Will you find the answer

in you?

Gisteren had ik een gesprek met een vrouw die al een tijdje dood is. Ik vroeg haar hoe het was om dood te zijn. Ze antwoordde dat het een dooie boel was en dat God geen gevoel voor humor heeft. Ze verheugt zich de hele tijd op de onaangekondigde en ongewenste bezoekjes van de duivel die tenminste voor wat leven in de dodemansbrouwerij zorgt…

Toen hij nog leefde, zei David Bowie tegen Ivo Niehe – de wannabe binnenhuisarchitect kan veel, maar niet praten met de doden (voor zover wij weten) – dat de slechte dingen die ons overkomen meestal zo slecht niet voor ons zijn, omdat er veel creativiteit uit voort kan komen. Fuck die creativiteit! Je kan dan ook terecht stellen dat de goede dingen die ons overkomen niet per se goed voor ons zijn… Toch willen we allemaal liever alleen maar leuke dingen meemaken. Ik heb het liever saai en leuk dan veel te moeilijk en spannend.

Iedere keer als je denkt dat de politici niet dommer kunnen worden, bewijzen ze het tegendeel. Hoe speel je Wilders en sociale onlusten in de kaart? Door toeslagen te gooien op alles wat we moeten betalen om de vluchtelingen te kunnen bekostigen! Nou, en dan doen de volksverkrachters dat!

En hoe vergroot je de kloof tussen arm en rijk en kansloos en kansrijk? Door allerlei maatregelen te nemen die deze kloof vergroten. En hoe help je Moeder Aarde en de toekomstige mensheid het snelste om zeep? Door onvoldoende groene maatregelen te nemen en te blijven labbekakken op milieu- en natuurgebied en op het vlak van duurzaamheid.

Het klootjesvolk is zowaar nog dommer. Dat laat zich alles op de mouw spelden door de domme ganzen op Het Binnenhof en rent als kippen zonder kop door het hoenderhok met knuppels.

Het zit me allemaal niet lekker, het zit me dwars (plus nog een helleboel persoonlijke aangelegenheden). Daarom lig ik niet lekker bij de meeste mensen en altijd dwars…

FUCK YOU ALL! I’LL ALWAYS BE AN ANGRY MAN, ALSO WHEN I AM DEAD/DAD!

http://www.rolanddanckaert.bloggertje.nl

http://www.rolanddanckaert.nl

http://www.Oorlogsverhaalinmelick.rolanddanckaert.nl

 

 

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s