De vriendschap tussen David Bowie en John Lennon

Zanger David Bowie was een van de weinige mensen die door John Lennon en Yoko werd toegelaten op hun eilandje in hun zee van al het andere en alle anderen haast overbodig makende liefde. John bewonderde het talent en de authenticiteit van David en ze konden allebei heel diepzinnig en filosofisch zijn, maar ook zo gek als een deur. Behalve dat ze allebei Britse muzikanten waren, deelden ze hun haat-liefde-verhouding met Amerika en hun passie voor reizen. David Bowie bleef na de dood van John in 1980 optrekken met de zoons van John, Julian en Sean. Met name met Sean, meen ik.

Met David had John veel meer gemeen dan met de drie andere ex-Beatles.

David – die ruim zes jaar jonger was dan John – stierf ruim 35 jaar na de dood van John en was dus veel langer op deze wereld. Maar John is inmiddels een ervaren dode en kan David daarboven wegwijs maken en onder zijn hoede nemen, net zoals hij dat deed toen ze samenwerkten aan David’s single FAME!

David zal echter ook in de hemel snel op eigen benen staan en zijn eigen pad uitstippelen, net zoals John altijd heeft gedaan. En af en toe smelten de twee sterren even samen om dubbel en in vereniging te schitteren in hun vriendschapsduet…

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s