Spelletjes spelen

Leuke dingen doen, plezier hebben, dat is het leukste en gezondste wat er is. Met leuk gezelschap leuke dingen doen, is dan ook de ultieme tijdsbesteding.  Kijk, als je met Arie Boomsma naar De Efteling gaat, dan komt God je reeds bij de ingang de strot uit en Arie zelf hangt je al bij aankomst op de parkeerplaats de keel uit, maar ga je met Maxim Hartman en je sloopt samen dat hele sprookjesbos totdat al die vervelende kinderen huilend wegrennen, terwijl je hen naroept dat Sinterklaas niet bestaat en dat Dieuwertje nep is, dan heb je gewoon een topdag. Kinderen zijn leuk, hoor, zolang ze maar geen beroep op je doen, want dan worden het energie-slurpende burn-out-bezorgers.

Maxim Hartman heeft trouwens getwitterd dat Arie een reusachtig lichaam heeft maar een heel klein koppie en dat hij dan ook wel een enorme schacht zal hebben met een mini-eikeltje, en dat vond Arie – een grotere eikel bestaat er niet, met z’n droge spieren, z’n droge witte wijn en droge humor – helemaal niet leuk, terwijl het feitelijk juist is dat hij het lichaam van Goliath heeft en het koppie van David.

Het is gewoon een beetje moeilijk om je hoofd te fitnessen. Misschien moet Arie – om de proporties van hoofd en te getraind lichaam weer in balans te brengen – zich gaan toeleggen op het trainen van zijn hoofdspieren in the gym. Bankdrukken met zijn schedel en roeien met zijn kaakspieren! Of hij dient naar de plastisch chirurg te gaan: als zo’n dokter een mens grotere tieten en een dikkere en langere pik kan bezorgen, dan toch ook wel een groter hoofd?  Nu past het koppie van Arie door een basketbal-netje, maar met zijn lichaam moet zijn harses niet eens in een korfbalkorf passen.

De inschatting van M.H. dat Arie Bijbellarie dan wel een paardenlul zal bezitten met een dwerg-eikeltje is niet zo vreemd en wetenschappelijk zeer interessant. Het gerucht doet trouwens de ronde dat Arie de hele dag tegen zijn spiegel(beeld) staat aan te rijden (opperste vorm van glasseks), ook als hij in de auto achter het stuur zit… Hij zou de eerste man zijn die kinderen (achter glas) heeft verwekt bij een andere man, in dit geval: zichzelf. En als hij zichzelf dan pijpt, dan is mijnheer een glasblazer!

Verder geen kwaad woord over A.B., hoor. Hij is gewoon een heel erg goed mens die kennelijk meent dat God hem heeft geschapen als kroon op de mensheid en dat hij in de hemel kan komen door emo-tv te maken, al schijnt God – die de hele dag zit te gluren hoe mensen kinderen verwekken of sperma verspillen – niet zo van tranentrekkers te houden maar wel van aftrekkers. Kim Holland – die al heel wat Oscar’s Harris heeft gewonnen met haar pornofilms – zou daarom meer kans maken om in de hemel te komen dan Arie. Kim komt… in een gespreid hemelbedje!

Arie schijnt overigens liever te masturberen dan seks te hebben met zijn vriendin. Zelfbevrediging dient volgens hem God en de mensheid, lijkt wel.

Maar waarom dwaal ik nu af van het eigenlijke onderwerp dat niets zo leuk en gezond is als leuke dingen doen met leuke mensen (‘met mezelf dus’, zal Arie denken)? Ik heb net met onze zoon een potje gesjoeld. Meer gelachen dan gedurende twintig competitie- en bekerwedstrijden van Ajax die we samen hebben bekeken, wedstrijden waardoor de Jezus van Arie de enige echte aanleiding zou kunnen zien om in Ajax-tenue en met de Griekse oorlogsheld Ajax op zijn rug getatoeëerd (Arie: “Waarom heeft De Heere mijn hoofd niet op zijn rug getatoeëerd?”) terug te keren op aarde en de mensheid te redden. En Marc Overmars komt sowieso in de hel, met Edwin van der Sar als zijn kruiwagen.

Ik had echter liever een lelijk, dom kind gehad. Mijn mooie, sportieve en intelligente zoon wint altijd met alle spelletjes. En de meisjes en zelfs vrouwen kijken alleen maar smachtend naar hem en zien mij niet eens meer staan. Waarom hebben we geen puistenkop gekregen die x-beenwarmers draagt en die meent dat kwallen gewervelde dieren zijn? Hij troeft me in alles af, dat snertjoch! Hij bezorgt me een minderwaardigheidscomplex! En ik ben uitermate competitief ingesteld, ik heb een hekel aan verliezen, een reden waarom ik voortaan niet meer op de SP of de Partij voor de Dieren zal stemmen, hoe graag ik ook zou zien dat Marianne Thieme minister-president zou worden, al was het maar omdat het wekelijkse gesprek met de premier op tv dan de moeite van het bekijken waard zou zijn met haar heerlijke reebruine ogen!

Het spijt me als ik iemand heb beledigd, behalve als het om Arie gaat. Ikzelf ben de grootste loser die de geschiedenis heeft voortgebracht. Vrienden en ik hebben gewed wie van ons het langste intact zal blijven als we onder de grond liggen en ik weet nu al dat ik binnen een dag zal zijn verdwenen, dat er dan niets meer van me over is. Er is nu al bitter weinig van me over. Ik ben zo’n immer blozende sukkel met eeuwig schaamrood op de kaken die niet eens handdoeken en kleren kan vouwen en die zelfs als huisman dreigt te worden ontslagen, een impotente wannabe schrijvende cabaretier die er alleen maar in slaagt om zijn naasten, zichzelf en zelfs de huismijt ongelukkig te maken.

Juist daarom heb ik zoveel behoefte aan het doen van leuke dingen met leuke mensen. Als ik iets leuks wil doen met leuke mensen, dan sluit ik mezelf daarom meestal uit… en buiten…

Dus Arie, als je je gram wilt halen op mij, kom hier maar eens overheen! Ik kan mezelf beter fileren dan jij mij! En jij zult jezelf nooit fileren, alleen maar fêteren…

Het is misschien laf dat ik over jouw getatoeëerde rug leuk probeerde te zijn, maar ik vond het gewoon lekker om je even van achteren te nemen… op de hak welteverstaan!

http://www.rolanddanckaert.bloggertje.nl

http://www.rolanddanckaert.nl

http://www.bloggers.nl/rolanddanckaert

 

 

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s