Dierentolk

Momenteel volg ik een studie tot dierentolk. Zebra’s hebben op mij een streepje voor. Ik heb altijd te doen met de zebra’s, want ze worden zelden gebruikt en vernoemd, in tegenstelling tot gewone paarden. Misschien moeten zebra’s daar juist blij mee zijn, want het lijkt me geen pretje om de küren van Anky van Grunsven te moeten verdragen, over hindernissen en sloten te moeten springen teneinde een medaille te winnen die het paard niet eens om de hals krijgt (de ruiter gaat met de eer strijken) en om luilakken met hun McKroket-reet die te lui zijn om te lopen of te rennen te moeten dragen. En toch is het net alsof er dikke strepen door de zebra’s zijn getrokken door de mens, want deze dieren vertoeven eigenlijk in de vergetelheid. Ze lopen wel vaker rond in dierentuinen, maar geen hond die naar ze omkijkt, omdat ze niet exotisch genoeg zijn.

Laatst had ik een zebra (seabra in het Engels) op consult die last had van een kikker in de keel, een zogenaamde zebrapad.

Trouwens, ik heb ontdekt dat het strepenpatroon van de zebra’s zijn te vergelijken met de lijnen in onze handen en dus iets zegt over hun levensloop en karakter. Teveel dwarsstrepen duiden op hordes frustraties. Engelstalige kleine zebra’s hebben dwarfstrepen.

Je moet nimmer op één paard wedden, en daarom heb ik me als dierentolk niet alleen gespecialiseerd in zebra’s, maar ook in andere paarden, zoals het zeepaardje. Eergisteren had ik een zeepaardje op consult dat last had van watervrees. Zelfs droge humor hielp niet! Ik heb het arme dier in droge witte wijn laten zwemmen en dat beviel beter. Alleen, het dier dronk de wijn op en lag daardoor binnen het uur als comazuiper in een droge vissenkom. Nou ja, alles beter dan watervrees. Ik heb het dode zeepaardje een mooie crematie gegeven in de magnetron.

Later op de dag krijg ik een boer op bezoek met een knolgewas. De boer weet nog steeds niet of het een groente is of daadwerkelijk een paard dat lijkt op groente. Moet hij het aan de groentehandel of aan de paardenslager verkopen? Aan mij om dat uit te vogelen.

Het hele jaar door komen veel mensen raad aan me vragen met betrekking tot hun dier. Een paar maanden geleden had ik Sinterklaas over de vloer. Hij had last van een schimmel tussen zijn benen! Zijn gevlekte paard – dat later een uit de kluiten gewassen Dalmatiër bleek te zijn, hetgeen de blaffende hoest verklaarde – had De Sint op een infectie getrakteerd. De verpleger-Piet heeft de ouwe baas verzorgd, maar de kinderlokker annex cadeautjesfreak heeft nog steeds groene, harige ballen…

Tot zover mijn belevenissen als dierentolk. Ik moet nu stoppen, want een orang oetan staat aan te bellen bij mijn voordeur. Je moet trouwens voorzichtig zijn met wat je tegen zo’n dier zegt, want voor je het weet, jaag je het beest de gordijnen in en dan heb je niet meer voldoende stof voor een volgende sessie!

 

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s