Lachen om wat je niet hebt, dat is humor

Althans, dat beweren de oude indianen.

Ik heb me dat ter harte genomen. Ik ben vanmorgen al vroeg de straat op gegaan en ben gaan bedelen. Niet om geld en eten – want dat heb ik wel – maar om andere dingen. Ik schoot een man aan en vroeg of hij straatvrees had. Hij keek me bevreesd aan alsof ik hem had gevraagd of hij het goed vond dat ik hem met een besmette naald in zijn reet met aids zou besmetten. Ik vroeg door. Of hij geestelijke problemen had. Bibberend van angst antwoordde hij ontkennend. Toen vroeg ik aan hem of ik zijn geestelijke gezondheid mocht lenen, of hij iets van zijn geestelijke gezondheid aan mij zou willen afstaan. De man werd ter plekke gek, rende weg en kwam onder een bus met daarin de Poolse landarbeiders en asielzoekers uit Syrië die hij via zijn politieke partij het land had proberen uit te zetten.

Ik ging door met bedelen. Aan een lange neger vroeg ik of hij hem nog omhoog krijgt. Hij zette zulke grote ogen op en trok zijn wenkbrauwen zo hoog op (tot over zijn kruin en tot in zijn nek) dat ik bang was dat hij zichzelf zou scalperen met die mimiek, maar uiteindelijk antwoordde hij dat hij drie keer per dag masturbeert en zes keer per dag seks heeft met telkens andere vrouwen en dat zijn pik ook daarna de hele dag hard is. En dat allemaal zonder afrodisiacum. Hij noemde zijn pik een natuurlijke viagra-staaf. Ik vroeg hem dus of ik zijn libido mocht lenen, of hij iets van zijn erectie zou kunnen missen. Maar hij antwoordde dat hij zelf het gevoel heeft dat hij nog veel potenter kan en wil. Daarom volgt hij erectie-yoga bij de een of andere Indiase yoga-leraar die zeventienhonderd keer per avond zou kunnen klaarkomen door te hummen (geen wonder dat die Indiër in z’n hum is).

Hierna liep ik een bedrijfsgebouw binnen en vroeg ik aan de receptioniste of ze misschien haar baan aan me zou kunnen afstaan. Uit naastenliefde. Ik duwde een folder over karma onder haar neus, in de hoop dat ze het nirwana zou verkiezen boven haar vaste stek achter de balie. Maar ze bekeek de folder alsof het zojuist gebruikt wc-papier was en antwoordde dat ze deze baan nodig had om haar hypotheek te kunnen betalen en te sparen om bij haar man weg te komen. Ik zei dat ik echter geen werk en collega’s heb en dolgraag weer iets zou willen doen op de arbeidsmarkt en toen verwees ze me naar het uitzendbureau twee straten verderop, maar daar werd ik te woord gestaan door een 18-jarig gestift en gelift kutje dat tegen me praatte alsof ik haar debiele neefje van negen jaar was. Dat noem ik geen bemiddelen maar betuttelen! Bovendien had ze nog nooit gehoord van straatvrees en een burn-out.

Even later hield ik een jogger staande. Ik vroeg aan hem of hij een berenconditie had en snel herstelde van zijn lichamelijke inspanningen. Om te bewijzen hoe fit hij was, zei de jogger dat hij vorig jaar de marathon van New York had gelopen en nog dezelfde dag na afloop van de hardloopwedstrijd in The Big Apple naar de westkust van de VS was gerend teneinde op tijd te zijn voor de marathon van San Diego een week later. Bij terugkeer in Roermond pakte hij de volgende dag zijn boeltje om de pelgrimstocht naar Santiago de Composthoop te lopen. “Moe word ik alleen van mijn vrouw,” zei hij. Volgens mij liep hij daarom zoveel en zo hard. In feite liep hij steeds van en bij haar weg, maar durfde hij het niet uit te maken. Hij was daarom zoveel mogelijk weg van haar. Ik vroeg de hardloper om een beetje van zijn conditie en herstelvermogen, maar hij rende – springend over denkbeeldige hordes – hard weg. Binnen 1 seconde had hij 3 kilometer afgelegd.

Humor is lachen om wat je nodig hebt maar nooit (meer) zult krijgen. Ik lach me kapot! Letterlijk!

http://www.Achterdetraliesvandeangst.jouwweb.nl

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s