Recept voor meer succes of populariteit

Mijn recept om meer positieve respons te verkrijgen van andere mensen:

Al ben je nog zo gefrustreerd en zo in pijn, loop er niet mee te koop, hou het binnenskamers, probeer het leed niet tot kunst te verheffen. Vertrouw het alleen aan jezelf en een vertrouweling toe en verder aan niemand. Speel toneel. Doe vrolijk, acteer succes, speel zelfverzekerdheid. Het echte leven verschilt in bijna niets van de films en soaps.

Het is zaak dat je naar buiten treedt op een positieve manier, al voel je je nog zo ondermaats, nog zo gefrustreerd, nog zo geketend en gemarteld. Zie je het niet meer zitten? Mensen houden van sterke, succesvolle mensen, dus is het beter – als je succes wilt, meer positieve respons verwacht en populairder wilt zijn – om te doen alsof je alleen maar gelukkig, wijs en leuk bent en alles onder controle hebt.

Vergroot je overwinningen subtiel uit, leg het er ook weer niet te dik bovenop. Laat zien dat je succes hebt, maar doe niet arrogant. Verzwijg je nederlagen. Of drijf de spot met jezelf, heel charmant.

Vreugde werkt aanstekelijk, onmin stoot mensen af. De meeste mensen hebben geen zin in nog meer ellende, bitterheid, wanhoop en het moeten verschaffen en bieden van hulp (aan jou bijvoorbeeld). De meeste mensen willen opgetild en ontlast worden, meegezogen worden in een positieve flow. Ze willen niet luisteren naar jouw waarschuwingen en klaaggezangen, ze willen entertainment, gezelligheid en hoop!

Je hoeft het niet voor die anderen te doen, om hun gelukkig te maken. Doe het in de eerste plaats voor jezelf.

Maar dan ben je er nog niet. Netwerken zul je, zoveel mogelijk. Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk mensen leert kennen die jou verder willen en kunnen helpen. En blijf goed in vorm. Toon je zwakte niet, althans niet aan hen. Mensen hebben geen trek in jouw frustraties, zorgen en problemen, in jouw zwartgalligheid, in jouw sarcasme en cynisme, in jouw ironie.

Mensen willen blij en wat wijs gemaakt worden, en ze willen op anderen kunnen leunen, kunnen profiteren van je, al is het maar van je sterke persoonlijkheid waarbij ze het gevoel hebben dat ze veilig zijn, zich achter je kunnen verschuilen. Mensen zijn heel makkelijk in het vertrouwen en gevolgen van een leider, een mens dat zegt te weten waar de cadeaus liggen.

Als je de mensen steeds wijst op wat er mis in en aan het leven, de mensheid, jezelf, henzelf en de maatschappij, dan keren ze zich van je af, want dan voelen ze zich onveilig, bedreigd.

Weet wanneer je toneel moet spelen en wanneer je weer uit je rol kan stappen en niets hoeft te pretenderen. Weet bij wie je toneel dient te spelen (voor je eigen bestwil) en bij wie je helemaal jezelf kunt zijn…

Weet wat je moet weten…

http://www.rolanddanckaert.bloggertje.nl

http://www.bloggers.nl/rolanddanckaert

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s