The Voice Kids: allemaal Shirley Temple of Michael Jackson

The Voice Kids. Leuk als kinderen zingen en mooi als ze goed kunnen zingen. Maar ik gruwel van ouders die hun kind wijsmaken dat ze de nieuwe Shirley Temple of de nieuwe Michael Jackson kunnen worden. Dankzij The Voice Kids en al die andere fucking talentenjachten bulkt het zogenaamd van de kindsterretjes in dit onvolwassen landje.

Een vieze smaak krijg ik in de mond als ik meisjes van tien jaar veel te volwassen ingestudeerde dansjes zie doen in veel te sexy kleren of als ik jongens van elf jaar – geheel gekleed volgens de voorschriften van het toonaangevende modeblad – zie knipogen in de camera. Bah!

Het ergste zijn de ouders en meestal de moeders. Nee hoor, ze pushen hun kind helemaal niet. Dochterlief of zoonlief wil het zelf. Ja oké, maar dan hoef je je als moeder nog niet te gedragen als een hysterische groupie! En als vader hoef je niet als een Louis van Gaal langs de zijlijn te staan aanmoedigen en roepen.

Zo overdreven voorzichtig en zoet als volwassenen tegenwoordig omgaan met kinderen… Dan heeft een ‘talentje’ het niet gehaald bij The Voice Kids – moeder staat als een klein kind te janken achter de coulissen en vader trapt een denkbeeldige bal de tribune in – en dan overladen de juryleden en presentatoren zo’n klein klootzakje of kutje dat zich van onderen nog niet hoeft te scheren met allerlei verbale zoetwaren, begeleid door omhelzingen, knuffels en high fives.

Ik word er kotsmisselijk van.

We zijn zo bang geworden dat de kinderen breken door een beetje tegenval en emotionele pijn… We zijn erin doorgeschoten. Ik begrijp dat we onze kinderen onze eigen trauma’s willen besparen, maar we behandelen het kroost tegenwoordig als Chinees porselein en als onze knuffels van vroeger.

Liefde geven en troost bieden zijn zeker taken van de volwassenen ten opzichte van het jonge grut, maar opvoeden evenzeer. Grenzen stellen, af en toe flink streng zijn, verbieden, relativeren, gebieden en het kind zo nu en dan in zijn of haar eentje enorm laten huilen zonder meteen een warme dikke deken om hem of haar heen te slaan zijn zeer noodzakelijk!

The Voice Kids? Niet alles is kits…

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s