Eigen programma Wilfred Genee scoort (nog) niet

Wat zou er door de in mijn optiek ijdele en narcistische presentator Wilfred Genee heen zijn gegaan toen hij vanmorgen de kijkcijfers zag van zijn interviewprogramma ‘Wat gaat er nu door je heen?’ (RTL7, van 22.02 uur tot 23.08 uur)? Slechts 250.000 kijkers. En dat, terwijl het programma wordt uitgezonden vlak na ‘Voetbal Inside’ dat gisteravond 732.000 kijkers trok en waarvan Genee de gespreksleider is!

door Roland Danckaert

Bijna 500.000 kijkers van het programma ‘Voetbal Inside’ hebben Wilfred Genee in de steek gelaten. Zij haakten na afloop van ‘Voetbal Inside’ allemaal af en gaven geen gehoor aan de oproep van Genee, aan het einde van ‘VI’, om vooral te blijven zitten. Zijn interview met Peter R. de Vries – van wie we volgens mij al genoeg hebben gezien en gehoord: waarom altijd weer diezelfde BN-ers? – zou spraakmakend zijn… Nou, ook ik geloofde het wel. Het was al veel te laat en anderhalf uur Wilfred Genee vind ik meer dan genoeg.

De altijd positief ingesteld Genee zal roepen dat zijn programma gisteren het derde best bekeken RTL7-programma was, na ‘VI’ en ‘Stop politie!’ (dat vlak voor ‘VI’ wordt uitgezonden). Maar RTL7 haalt belachelijk lage kijkcijfers. De zender moet het vooral hebben van ‘VI’ en misschien van darts en een enkele mannenfilm. Ook voor nieuwe afleveringen van ‘Jambers 20 jaar later’ loopt het Nederlandse mannenvolk niet warm: amper 106.000 kijklustige mensen! Het wel en wee van de Vlaamse paradijsvogels die Paul Jambers twintig jaar geleden interviewde en voor deze reeks opnieuw opzocht, laat de RTL7-toeschouwers koud.

VOETBAL INSIDE

Het programma ‘Voetbal Inside’ moest het gisteren voor de tweede keer op rij doen zonder smaakmaker René van der Gijp die wegens trieste privé-omstandigheden even niet inzetbaar is. Zonder Gijp blijven er alleen wat saaie en zure ijdeltuiten over, plus de altijd vileine Genee die zichzelf zo verschrikkelijk goed en integer vindt en die het altijd nodig vindt om collega-presentatoren belachelijk te maken en af te kraken.

René van der Gijp is niet alleen scherp, goedlachs en op een volkse manier grappig, hij zegt aan de ‘VI’-tafel meestal de meest zinnige dingen over voetbal. Je merkt dat Gijp als hij om een uur of twee ’s middags eenmaal wakker is en is opgestaan echt nadenkt over clubs, spelers, trainers en spelsituaties.

Nee, zonder uitblinker Van der Gijp blijft er van dat hele ‘VI’ bitter weinig over. Ik weet zeker dat de kijkcijfers van het voetbalpraatprogramma enorm zouden dalen wanneer de voormalige international er voorgoed de brui aan zou geven.

Over ‘Wat gaat er nu door je heen?’ kan ik verder geen zinnig woord schrijven, omdat ik (nog) niet de behoefte heb gevoeld om te kijken. Tot dusver nog geen gasten die me aanspreken, en nogmaals: anderhalf uur Genee bij ‘VI’ is eigenlijk het maximale wat ik op een avond of dag aankan.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s