Steeds meer campers op de weg

De economie trekt weer aan en dat merken ook de verkopers van caravans en campers. Die worden aanzienlijk meer verkocht: niet de verkopers maar hun roerende goederen.

Vraag me niet waar de populariteit van deze rijdende slaapkamers vandaan komt, want ik slaap persoonlijk veel liever in een hotel dan in een mobiel toilet met gaspit en bed. U? Mijn vrouw en ik lopen weleens over de camping ins ons dorp, en dan hebben we altijd medelijden met de campinggasten. Dan prijzen we onszelf gelukkig dat we nooit op een camping – op zo’n Auschwitz voor ‘zelfkastijdingers’ – hebben gestaan.

Frankrijk, Italië en Oostenrijk zullen deze zomer nog meer dan gewoonlijk worden ingenomen door Nederlanders met een vracht drop, hagelslag en aardappelen in de caravan of camper. Toch een raar verschijnsel, al die honderdduizenden landgenoten die naar het buitenland gaan om zich daar lekker niet luxe te omringen met landgenoten! Hoe is het mogelijk dat wij tot een van de gelukkigste volkeren ter wereld behoren? Volgens mij, omdat we zo genieten van ongelukkig zijn, van levenspijn!

Als weggebruiker vind ik het helemaal geen goed nieuws dat al die burgerlijke ANWB-leden zich straks massaal in camper of met caravan over onze wegen begeven. Caravans lijken altijd zin te hebben in een potje kogelslingeren maar dan met zichzelf en campers ontnemen je elk zicht, want het zijn wannabe vrachtwagens. Mensen, boek toch gewoon lekker een hotel of een B&B (Boerderijkamer met Boerderijhond).

Mensen in een camper of met een caravan rijden ook altijd alsof ze op de autosnelweg al aan het kamperen zijn. Ze hebben alle tijd van de wereld en vergeten de hele wereld om zich heen. Ze mogen en kunnen niet zo snel en dan doen ze het dus maar lekker langzaamaan, want dat vinden ze zo lekker ontspannen. Dat miljoenen andere weggebruikers zich een hartaanval ergeren aan hun traagheid en filevorming, dat laat hun koud.

Wij nemen deze zomer gewoon het vliegtuig. De kans op neerstorten is kleiner dan op een kettingbotsing op de Autobahn. Onderweg kom je geen treuzelaars tegen. En we gaan lekker naar het snikhete binnenland van Spanje. Alle andere landgenoten vinden het daar dan veel te warm en integreren met tienduizenden andere kaaskoppen in het Nederlandse en Nederlandstalige nachtleven aan de Costa’s.

Ik zal in Madrid heerlijk wegdromen bij de gedachte dat we al die files met campers en caravans hebben gemist en niet met onze buurman uit het dorp en de rest van de buurtvereniging waar we geen lid van zijn op de camping hoeven te staan.

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s