Ezelsoren

In het Griekse dorpje Paxaninipos, waar de helft van de veertien inwoners Bulgaarse yoghurt maakt, zijn alle zeven ezels van hun oren beroofd. Nu had de plaatselijke naaister dan wel veertien oorvijgen geplukt van de oorvijgenboom om de dieren – die in Griekenland niet als een last worden gezien – alsnog een oor aan te naaien, zodat ze niet orenloos door het leven hoefden, maar de ezels wilden toch graag hun eigen oren terug.

Om de dader te pakken, hebben de inwoners van Paxaninipos een ezel gekocht van het naburige gehuchtje Agiramentaou en dit dier in de wei gezet bij de andere ezels met hun oorvijgen. Ook werd er een camera opgehangen aan de gevel van een belendend huis, gericht op de wei.

En ja hoor, de volgende morgen was ook die ezel van z’n oren beroofd. De veertien bewoners van Paxaninipos bekeken de camera-beelden en zagen hoe een vrouwelijke boekenwurm uit Agiramentaou de oren van de ezel afsneed en tussen twee van haar boeken legde.

De vrouw werd onmiddellijk gearresteerd. Ze verklaarde dat ze een biologische lezeres was en van zo natuurlijk mogelijk lezen hield. In plaats van een bovenhoekje van de bladzijde waar ze was gestopt met lezen om te vouwen, koos ze liever voor echte ezelsoren.

Voor straf werden de boeken van de vrouw verbrand. De ezelsoren die ze had gestolen, werden weer aan de ezels genaaid, al was het een heel gepuzzel om uit te zoeken welke oren bij welke ezel hoorde. Foto’s van de dieren – benut voor ansichtkaarten voor eventuele toeristen die nooit kwamen – boden uitkomst. Echter, de naaister kon links en rechts nooit uit elkaar houden en naaide alle oren precies aan de verkeerde kant van de ezelskoppen. Daardoor hoorden de ezels alles als een echo.

Tot overmaat van ramp was er een Joodse Oostenrijker in het dorp komen wonen die was verbannen, nadat hij het geboortehuis van Hitler in de brand had proberen te steken. Deze Joodse Oostenrijker was jode(n)laar van beroep. Zijn gejodel echode de hele dag door het dal van Paxaninipos en daar werden met name de ezels hoorndol van. Gelukkig vertrok de jode(n)laar snel weer, omdat zijn keppeltje steeds van zijn kruin waaide door de altijd stevige wind in het dorp.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s