De boetebouten

Onze verkeerspolitie is erg bedreven in het uitschrijven van boetes en is daarmee een van de grootste winstmakers van de hele wereld. Je zou verkeersagenten allemaal diarree via de slokdarm toewensen, en hun opdrachtgevers een permanent salvo aan tia’s.

Ze maken het wel heel bont, die boetekleed-uitdelers. Vanmorgen, op de parkeerplaats van een supermarkt, was er een kind dat even achter het stuur van de geparkeerde Toyota van zijn oma mocht zitten en daarbij natuurlijk op de claxon drukte. Dat vinden kinderen immers leuk, net als Grieken en Italianen. Voor de goede orde: de motor van de Japanner was uit. Een toevallig passerende agent hoorde de claxon, en nog een keer, en nog een keer en stevende op het enorme gevaar af alsof er een terroristische aanslag was gepleegd door een moslim die stond te Mekkaren: “Drie keer claxonneren, dat is 3×370 euro boete,” zei de geüniformeerde veiligheidsman tegen de oma. En tegen het kind: “Niet meer doen, hoor, want dat kost oma heel veel centjes.”

Ik had deze fuckflik het liefst ter plekke een dennenboom laten opvreten, onder bedreiging van zijn eigen dienstwapen. Ze hadden hém moeten oppakken, vanwege wapenbezit en financieel sadisme!

De kutcops dwingen zo echt geen respect af bij de burgers! Je hebt overigens van die ‘reisagenten’ die meevliegen naar Curacao om bolletjesslikkers uit de lucht te plukken, maar ook deze flikflikkers zouden ze een enkele reis graf moeten bezorgen.

U begrijpt: dit is allemaal satire. In werkelijkheid ben ik dol op oom agent. Echt waar. Ik heb jarenlang een agent gehad die mij een contract in Hollywood probeerde te bezorgen, en dat voor iemand die geen Engels kon verstaan of sprak en dacht dat Hollywood in Delhi lag!

Gisteravond kreeg een man in een Opel een boete van 140 euro, omdat hij niet doorreed voor het groene stoplicht. Het kon de vrouwelijke agent geen moer schelen dat de Opel-rijder een hartaanval had gehad voor het stoplicht. “Met een hartaanval moet u ook niet achter het stuur zitten!”

De verkeersboetes in Nederland zijn ontzettend hoog, zeker als je ze vergelijkt met de boetes in Duitsland. Dat is toch die Hollandse koopmansgeest, hé? Nederlanders weten overal een slaatje uit te slaan: ze zitten zelf op hun geld, maar weten precies hoe ze anderen geld afhandig kunnen maken. Ons politiekorpsballenkorps vorm daar geen uitzondering op.

Het leven is toch al zo duur sinds de invoering van de euro. We hebben het niet meer in de gaten, maar we worden van alle kanten uitgemolken. Laatst betaalden mijn vrouw en ik 7 euro voor twee kleine patatjes mayo. Dat zou dus dik 15 gulden zijn geweest oftewel 7 gulden 50 voor een frietje. Dat hadden we in het gulden-tijdperk niet gepikt. Dan zou half Nederland demonstrerend de straat op zijn gegaan: “Dat Moeder Aarde wordt misbruikt, kan ons niets schelen, maar kom niet aan onze portemonnee!”

 

 

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s