Cabaret op internet

Het nieuws van het afgelopen weekeinde was toch wel dat de Turks-Nederlandse columniste Ebru Umar in Turkije – het land van de all inclusive hotels inclusief bomaanslagen – was gearresteerd, omdat ze de Turkse leider Erdogan had beledigd. Op zich is dat al een hele kunst, want Erdogan heeft heel veel zelfspot en kan goed tegen kritiek. Hij is normaal geschreven niet zo snel beledigd!

Ebru leek heel erg verheugd vanwege haar arrestatie (nog nooit zo’n blije ex-gevangene gezien!), want daarmee kon ze weer in de publiciteit komen én bewijzen wat ze al jaren probeert te bewijzen, namelijk dat het in Turkije stikt van de achterlijke mensen en censuur.

Niet lang na haar vasthouding werd ze vrijgelaten (het schijnt dat de bewakers die haar niet uit het oog mochten verliezen last kregen van oogschimmel) en vertelde Umar lachend en opgetogen over wat haar was overkomen. Dit was haar moment of glory. En eindelijk had ze ook eens echt iets meegemaakt! Normaal speelt haar leven zich alleen maar af in haar hoofd en achter haar PC!

Ze werd zelfs internationaal nieuws, wat ze leek te beschouwen als een wereldprestatie. Umar moet bij haar arrestatie zijn klaargekomen en in haar Turkse cel nog zestig keer zijn klaargekomen, en bij haar vrijlating nog eens zevenduizend keer. Haar middelvinger glansde van het kutsap!

Fuck Erdogan of zoiets had ze getweet. Die durft, die Umar! Wat een avonturier!

Ik zou trouwens ook beledigd zijn als zo’n lelijke trut als Umar met me wilde neuken of haar vriendinnen zou oproepen om me te anaalridderen met hun voorbindpik. Ik snap die Erdogan wat dat betreft dus wel.

Umar moest aan de Turken uitleggen dat ‘Fuck’ meerdere betekenissen heeft, namelijk ook zoiets als Rot op! De Turken schijnen het Turks-Engelse woordenboek erbij te hebben gepakt en moesten concluderen dat Umar gelijk had.

Maar of Erdogan ‘Rot op’ aan zijn adres minder erg vindt dan ‘Neuk Erdogan’ waag ik te betwijfelen. Als Umar niet zo lelijk was geweest, dan zou hij haar naar verluidt liefst hebben willen verkrachten, bij wijze van lijfstraf. Erdogan zou ook geen gegadigden hebben gevonden om de columniste tegen haar zin in te neuken. Zelfs de meest potente onderdanen zouden plots last hebben gekregen van impotentie. ‘Wat is het probleem?’ zou de seksuoloog aan de mannen hebben gevraagd. Daarna zouden ze hem een foto van Umar hebben getoond en zou de arts begripvol hebben geknikt en wanhopig het hoofd hebben geschud…

Umar vertelde overigens dat ze heel aardig werd behandeld door haar arresteerders. Misschien wel aardiger dan de waxinelichtjeshoudergooier door onze wetshandhavers. U weet dat toch nog wel: die meneer die een waxinelichtjehouder naar de Gouden Koets gooide op Prinsjesdag 2010? Een brute aanslag was het!

Vijf maanden cel kreeg die ‘crimineel’ en hij werd meerdere malen opnieuw opgepakt om het vorstenpaar te beschermen tegen zijn levensgevaarlijke protesten… Turkse toestanden, als je het mij vraagt!

Het is niet zo dat Umar geen punt heeft. Maar ze weet zich in haar columns en in interviews immer van haar meest botte en arrogante kant te laten zien, waardoor je automatisch een hekel aan haar krijgt en je wenste dat ze in Kusadasi in de Turkse thee was opgelost, als suiker. Umar is als een braadworst in de pan die maar blijft spetten en allerlei vetvlekken achterlaat op je nieuwe bloes. Ze brengt haar standpunten zo onsympathiek dat je haar eigenlijk onmiddellijk een ongeneeslijke writer’s block en een media-boycot toewenst.

Verdorie, ik mag dan wel een amateur-cabaretier op internet zijn, ik heb in dit stukje nog niet één (goede) grap gemaakt. Maar ja, Umar is niet inspirerend voor een (wannabe) grappenmaker.

Rechtse mensen vind ik doorgaans heel erg eng. De grootste engerds in de wereldgeschiedenis waren en zijn rechts. Neem nou Michael Heemels, de voormalige PVV-fractievoorzitter van de Provinciale Staten in Limburg… Heb je die kop van de voormalige kontwasser van Wilders al eens gezien? Dan weet je genoeg. Ze zeggen dat je niet op iemands uiterlijk mag afgaan, maar in het geval van Wilders en Heemels mag dat wel, hoor. Als mensen destijds op het uiterlijk van Hitler waren afgegaan, dan was er geen enkele Jood vervolgd tachtig jaar terug.

Niet dat je Wilders en Heemels mag vergelijken met Der Führer, want Adolf was nog een knappe gast vergeleken bij die twee.

Die Heemels misbruikte dus heel veel geld van de partij om zijn hobby’s, luxe wensen en verslavingen van te bekostigen. Iets van 176.000 euro in totaal. Hoe voelen de mensen zich die op hem hebben gestemd? Zouden die kiezers nu ook eens zichzelf achter de oren krabben en zich afvragen of ze misschien toch niet veel mensenkennis en politiek inzicht hebben? Ik woon in een PVV-dorp…

Heeft u ook gehoord van dat onderzoek naar seksueel misbruik door boeddhistische monniken – de Zen-gemachtigden – in ons land? Tja, als je de hele dag in kleermakerszit naar je eigen pik zit te staren en op je kruis zit te mediteren, dan krijg je natuurlijk weleens zin ergens in. Die monniken zullen nu meer te maken krijgen met re-integratie dan met reïncarnatie…

Máxima en Willem-Alexander zijn op privé-bezoek geweest bij de paus, in zijn witte gewaad net de opa van Casper het spookje. Als hij had mogen trouwen, dan was die Franciscus meer iets geweest voor Máxima: machtiger dan onze Willem de Koekhapper, Argentijn én katholiek, net als zijzelf. De enige overeenkomst die Máxima met haar eigen man heeft, is dat ze dezelfde kinderen hebben en dat die drie meiden bloedmooi waren geweest als ze niet zo’n ontzettend lelijke vader hadden gehad.

Maar hij bedoelt het goed, die Willem. Lijkt me een heel leuke vent om een biertje mee te drinken, terwijl je samen naar een pornofilm kijkt, of naar Ajax. Zijn Griekse vakantiehuis dreigde even een Griekse tragedie voor hem te worden, maar volgens mij heeft Willem nu geen noemenswaardige problemen meer, behalve dan dat zijn tanden van binnenuit lijken te rotten: als het hagelt schijnt hij altijd met zijn mond open in de bui te gaan staan, maar wit worden ze maar niet.

Ik ben het met u eens: dit was geen leuk stukje. De grappen komen niet van de grond en zijn te zuur en te ver gezocht, en ik heb teveel op de man en vrouw gespeeld. Ik heb evenwel een excuus: ik ben niet zo in vorm vandaag. Normaal ben ik nogal rond, vandaag ben ik tamelijk vierkant.

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s