De economische hoeren

Inmiddels stikt het in West-Europa van de Aziatische en Oost-Europese vrouwen die hier of in hun geboorteland een geile, Westerse man hebben verleid en met hem zijn getrouwd of samenwonen.

Kritisch zijn de dames – die je kan beschouwen als een soort van economische vluchtelingen of zelfs als economische prostituees – niet bij hun partnerkeuze, als het maar een man is (maakt niet uit of hij nog getrouwd is met een ander) en als die man maar een huis, een baan, genoeg geld en een auto heeft.

Nu zijn er beslist ook veel West-Europese vrouwen die zo opportunistisch zijn, dat ze met name en – bij gebrek aan zelfkennis en eerlijkheid ten opzichte van de eigen motieven – onbewust verliefd worden op de status en het inkomen van een man, maar het heeft toch iets treurigs, al die Aziatische en Oost-Europese dames die hun gevoel (kunnen) uitschakelen in ruil voor financiële zekerheid en wat meer luxe. Misschien leven ze in arme landen/streken ook wel in omstandigheden waarin échte partnerliefde slechts een luxe is die alleen is weggelegd voor de mensen met genoeg eten, drinken en geld.

Vervolgens zoeken bijvoorbeeld al die Thaise vrouwen in hun Duitse, Nederlandse of Belgische dorp of stad (woonomgeving) elkaar op en houden ze elkaar sociaal, culinair, emotioneel en mentaal een beetje (meer) in leven en gezelschap.

Ondertussen proberen deze vrouwen (al dan niet stiekem) wat te sparen van het geld dat ze van hun man krijgen en/of dat ze verdienen met bijvoorbeeld masseren, met als doel om hun familie – en vaak hun kinderen – in Thailand te spekken en/of om zoveel te sparen, zodat ze met een flink geldbedrag – in hun eentje – het vliegtuig kunnen nemen voor een enkeltje Bangkok waar ze zich herenigen met familie en/of vrienden.

Er zijn wat dat betreft zoveel dramatische verhalen: Westerse mannen die plotseling worden verlaten door hun Thaise of Poolse vrouw, maar dan een paar weken later weer een nieuwe Aziatische of Oost-Europese vrouw hebben en Westerse mannen die hun Roemeense of Cambodjaanse vrouw inruilen voor een jongere Roemeense of Cambodjaanse. Vaak verloopt de kennismaking tegenwoordig via Facebook.

De vaak lelijke, onsmakelijke en/of oude Westerse man wil een jonge, mooie vrouw met wie hij zijn leven en vooral het bed kan delen en de vaak mooie, jonge bruid wil niets meer dan financiële zekerheid en iets meer luxe.

Zelden komt het voor, dat er werkelijk sprake is van echte liefde en van een stabiele, volwaardige en gelijkwaardige, hartstochtelijke maar ook vriendschappelijke relatie tussen zo’n man en vrouw. Maar vaak blijven ze desondanks ontstellend lang bij elkaar – meestal met groeiende afkeer en onvrede, omdat ze nou eenmaal zijn getrouwd en/of bij gebrek aan andere opties die ze beter vinden.

Welkom in het liefdesleven van de liefdeloze liefde…

http://www.Oorlogsverhaalinmelick.rolanddanckaert.nl

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s