Stand van zaken

Heeft u het gelezen? Er zijn steeds meer miljonairs in Nederland. Dat betekent dus ook dat er steeds meer arme mensen in Nederland en de rest van de wereld zijn, want die miljonairs moeten het geld toch ergens van wegkapen. Gemeenten bijvoorbeeld hebben steeds minder geld voor allerlei voorzieningen en de potjes zijn heel snel weer leeg. Er gaat steeds meer geld naar een kleine groep mensen en steeds minder naar de grootste groep.

De hele economie draait om budgetten en je kan een bepaald bedrag maar één keer uitgeven, dus wanneer je een budget hebt van 400 miljoen euro en je betaalt honderd miljoen euro aan één persoon en/of voor één middel, dan hebben de overige mensen onderling minder te verdelen en dan blijft er weinig geld over voor die andere 300 kwesties die bekostigd moeten worden.

Het hele kapitalisme draait immers om en op dat moordende geld en hiërarchie: de leiders eisen alles voor zich op en laten iedereen voor zich werken. Het is net een bijenkolonie. Eigenlijk zijn de natuurwetten – zonder dat we het in de gaten hebben – bepalend binnen onze eigen samenleving.

NEEM MILJONAIRS EEN GROOT DEEL VAN HUN BEZIT EN KAPITAAL AF EN CONTROLEER DAARBIJ AL HUN SLUIPROUTES EN VLUCHTROUTES!

Eigenlijk vind ik dat we die miljonairs een groot deel van hun bezit en kapitaal afhandig moeten maken. Ze hebben het allemaal misschien oneerlijk of legaal verdiend, maar het is onrechtvaardig dat de minderheid zoveel heeft en de meerderheid zo weinig, te weinig zelfs. En als je dat als grootverdiener niet vindt, dan ben je gewoon een vieze, hebzuchtige en materialistische egoïst die lak heeft aan het algemeen belang.

De landen en grote machten moeten veel harder zijn voor de grootverdieners. Nu is het zo, dat juist de kleine man het vel over de oren wordt getrokken en dat de grote jongens en meiden worden ontzien. Maar dat komt weer, doordat veel leiders en instanties zelf tot de grote boys and girls (willen) behoren en samenwerken met en afhankelijk zijn van de veelverdieners en tegen de kapitalisten opkijken.

Echt, we moeten die rijkaards aanpakken door ze gewoon te beroven! Zo van: ‘Heb jij drie auto’s van meer dan drie ton nodig? Kun je soms niet rijden in een Ford Ka? En wat moet je met een vermogen van 20 miljoen?’ Het geld en de bezittingen gewoon van die veelverdieners afnemen en onder de arme mensen verdelen. En dan aan die miljonairs de vraag stellen of ze niet heel erg gelukkig worden van al die gelukkige mensen die eindelijk wat te verteren hebben.

HET TWEEVERDIENEN BOVEN EEN BEPAALD GEZINSINKOMEN VERBIEDEN EN DE ‘TWEEDE BAAN’ AAN EEN WERKLOZE GEVEN!

Eigenlijk vind ik tevens, dat we het twee-verdienen moeten afschaffen, moeten verbieden, althans boven een bepaald gezinsinkomen. Wanneer de vrouw bijvoorbeeld 50.000 euro verdient en de man 35.000 of omgekeerd, dan moet degene met het minste inkomen of die het minst graag wilt werken zijn of haar baan afstaan aan een werkloze armoedzaaier. ALLES VOOR HET ALGEMEEN BELANG. Het moet mensen onmogelijk worden gemaakt om egoïstisch te leven, men moet en zal offers brengen. We moeten het immers met en voor elkaar doen.

U vindt dat wellicht een veel te rigoureuze en dictatoriale aanpak, maar zoals het nu gaat, gaat het juist naar de knoppen. Het kan zo niet langer doorgaan.

We leven in een liberale anarchie waarbij de staat veel te weinig regelt, in handen heeft en bepaalt. Het is het economische en financiële wilde westen hier. Het is gewoon zo, dat burgers – vaak domme, onnadenkende mensen met niet zo’n geweldig rechtvaardigheidsgevoel en geen al te beste inborst – misbruik maken van en op de vrije markt, en zich laten misleiden door de sluwe vossen die vrij spel hebben. Sluwe vossen, ja. Sommige mensen zijn gewoon heel bedreven in oplichten, misleiden, graaien, om de tuin leiden, wegsluizen, ontduiken, ontwijken en ga zo maar door. De grote en de gewiekste vissen weten wel hoe ze tussen de mazen van het net door kunnen glippen en via de beurs, onwetendheid en goedgelovigheid van anderen geld kunnen maken, zichzelf kunnen spekken.

We moeten terug naar een sterke, strenge maar rechtvaardige staat zonder onze huidige democratie en ons rechtssysteem geweld aan te doen.

‘THE BATTLE OF THE TWO SEXES’ (RTL 4) GEEFT WEER HOE DE MAATSCHAPPIJ EN DE MENSHEID IN ELKAAR ZITTEN!

Gisteravond heb ik gekeken naar het programma ‘The Battle of the sexes’ op RTL 4, nadat de potsierlijke poseurs Geer en Goor over de rug van de ouderen weer aan zelfbevrediging en egotripping hadden gedaan, tegen een niet al te lage vergoeding.

In ‘The Battle…’ heb je in de rimboe van Midden-Amerika (waarschijnlijk op een steenworp afstand van een luxe all inclusive resort waar de tv-crew verblijft) een mannenkamp en een vrouwenkamp, partners ook nog van elkaar.

Het zogenaamde reality-programma (hoe realistisch is het dat een Nederlands gezelschap – verdeeld in twee kampen – in de rimboe probeert te overleven?) is de zoveelste exotische variant op het uitgemolken format van ‘Big Brother’ met ‘Expeditie Robinson’ als exponent daarvan. Het draait er altijd om, dat de deelnemers elkaar kunnen en moeten wegstemmen, waarbij natuurlijk de zwakste en de meest concurrerende schakels worden gewipt, omdat iedereen in eerste instantie het algemeen belang (samenwerking, samen overleven) benut om het eigenbelang (winnen) te dienen.

Zo’n tv-programma geeft heel goed weer hoe onze maatschappij werkt, hoe de natuur en dus ook de mensheid in elkaar zitten.

Behalve alle psychologische spelletjes inclusief ‘kijk mij eens goed bezig zijn voor de groep’ en ‘stem me alsjeblieft niet weg, want ik wil samen met jullie naar de finish om jullie uiteindelijk om de tuin te leiden en zelf te winnen’ zie je dat de mens met al z’n ‘briljante’ vindingrijkheid en handigheid een natuurgebied binnen no time kaal kapt en kaal slaat en de rust van alle andere dieren en het ecosysteem verstoort.

Wat daar op dat eilandje in het piepklein gebeurt, is dus aan de hand met al die zeven miljard mensen op dit hele kleine stukje globe.

DE TRAGIEK IS HEERSER EN DE OUDE GRIEKEN BEGREPEN DAT BETER DAN WIJ NU!

Het kan alleen maar tragisch aflopen met de mensheid en met die maatschappij van ons (als Trump in de VS aan de macht komt, dan zal dat desastreus zijn voor de hele wereld), zoals het hele leven eigenlijk één grote tragedie is, een hel met feestslingers.

Feitelijk is iedere keer dat je in slaap probeert te vallen een oefening in sterven, een metafoor voor sterven en iedere slaap een levende symboliek van het dood-zijn.

We proberen ons hele leven constant te verdringen en te vergeten hoe tragisch het allemaal wel niet is en hoe tragisch het met ons afloopt. Ik had dan ook liever nooit verwekt willen worden. Niet-zijn, is het mooiste wat er is. Of niet is.

Nu ben ik natuurlijk wel een enorme zeikerd geworden. Mensen vinden me terecht een onverbeterlijke zeurpiet die altijd maar weer wat aan te merken heeft op alles en iedereen, die alle gangen van zaken en beweringen in twijfel trekt en betweterig en obsessief naar de holistische (volledige) waarheid zoekt.

Door allerlei ontwikkelingen ben ik inderdaad zo geworden. We zijn toch een product van onze ervaringen en van onze leefomstandigheden, van de situatie en de ontwikkelingen, vroeger en nu. Ik heb veel te veel tijd om na te denken en veel te veel van mijn energie stop ik in het malen. Zoals mijn Thaise masseuse zegt: ‘Dan ga je kaput’. Maar ik ging pas malen toen ik al kapot was…

En verder probeer ook ik de tragedie te vergeten en te verdringen en het leven toch zo aangenaam mogelijk te maken. Gelukkig zijn er toch nog inspirerende, wijze, menselijke, lieve en zeer rechtvaardige mensen en heel veel zaken waarvan we kunnen genieten.

HELDENDAAD BURGEMEESTER JOS HEIJMANS VAN WEERT

Voor mij heeft burgemeester Jos Heijmans van Weert een ware heldendaad verricht – ik ken hem niet, misschien is hij verder wel een ongelofelijke klootzak – door een Syrische vrouw en haar vier kinderen te helpen onderduiken. Zo werd even voorkomen dat zij naar Duitsland werd teruggezet en er sprake zou zijn van een familiebreuk (haar broer in Nederland is als de vader voor de kinderen).

En al die klootzakken en trutten die met de regels, protocollen en wetten in hun hand Heijmans verketteren, mogen wat mij betreft naar een eiland in Midden-Amerika worden verbannen waar ze het maar met elkaar uitvechten wie in leven mag blijven!

En al die eikels die dan meteen beginnen te zeuren over hun eigen ellende waarbij ze geen of onvoldoende hulp krijgen, moeten blij zijn dat die Syrische vrouw toch even is geholpen. Je kan het haar niet kwalijk nemen dat jij lijdt en zij hoeft niet nog meer te lijden, omdat jij onvoldoende geholpen wordt. Waarom slaat onvrede altijd weer om in vreemdelingenhaat, EGOïSME en nationalisme?

http://www.rolanddanckaert.nl

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s