Bedwantsen

De kinderen brengen tegenwoordig meer tijd op hun matras door dan volgeboekte hoeren. Echt, de jeugd van tegenwoordig bedwantst zich een hernia! Dat ze niet massaal massale doorligplekken hebben, verbaast me! Echt, de jongeren doen tegenwoordig vrijwel alles op bed: ze maken op de twijfelaar hun huiswerk (meestal met de laptop) en bedienen vanaf het kussen hun smartphone, terwijl ze al op hun twintigste duim-artrose hebben van het vele appen. Tegenwoordig slijten de puberbedden sneller dan hun schoenen en hun fiets! Mijn ouders moesten vroeger iedere twee jaar een nieuwe voetbal voor me kopen, maar de jeugd van tegenwoordig doet een hele jeugd met één bal, doch hun bed is om de drie jaar aan vervanging toe!

Neen, het is echt niet zo dat ik de draak steek met de puistenkoppen. De jeugd van nu is net zo slim, handig, goed, betrokken en slecht als toen ik jong was (dat was in de tijd dat de cassetterecorder pas in opkomst was) en ik ken best wel veel jonge mensen die heel hard werken, het super goed doen op school, dertien ballen in de lucht houden en ondanks hun overmatige en nachtelijke alcoholgebruik tamelijk goed functioneren.

Maar in de natuur en buiten komen ze niet zo heel veel tegenwoordig. Het enige luchtje dat ze scheppen, komt uit een parfumflesje of uit een deodorant-spuitbus en uit het openstaande raam op hun slaapkamer, als ze weer eens op bed liggen te chillen.

Ze slapen ook zo veel heden ten dage. Overdag bedoel ik dan. Als het even kan, dan slapen ze tot 12.00 uur ’s middags uit en gaan ze om 15.00 uur weer een dutje doen van een paar uur. Maar ’s avonds en ’s nachts worden ze plots verschrikkelijk actief. De jongeren van deze tijd hebben de rollen omgedraaid: hun bed is hun domein overdag en ’s avonds en vooral ’s nachts zijn ze op de been, liefst bij vrienden, op een festival en/of in een kroeg, in het gezelschap van heel veel flessen sterke drank.

Het kan niet anders dan dat de mens op deze manier gaat evolueren tot een soort van Batmans en Batwomans, tot eeuwig beschonken mensachtige vleermuizen, tot nachtdieren die in het donker heel goed kunnen zien, maar als het licht is hun ogen toe hebben. Echt, over honderd jaar, dan hangen de mensen overal aan de plafonds en vliegen ze – als het begint te schemeren – pas weer uit en vanwege de vele alcohol overal tegenaan.

Nou ja, als ze dan ook allemaal zo heldhaftig zijn als Batman, dan ziet de toekomst van de mensheid er rooskleurig uit.

http://www.rolanddanckaert.bloggertje.nl

 

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s