Nieuwslezer

Een blauwe maandag ben ik nieuwslezer geweest bij het NOS Journaal, maar ik werd na één uitzending ontslagen, omdat ik mijn mening en emoties over het nieuws niet voor me kon houden. Ik wilde een eigen inbreng hebben, omdat ik me anders een voorleespop voelde.

Het ging ongeveer zo:

Wielrenner Steven Kruijswijk is gevallen tijdens de een na laatste bergetappe in de Giro d’Italia en heeft daarmee zijn roze leiderstrui verspeeld. Maar goed ook, want die trui stond hem totaal niet en vloekte ontzettend met zijn pemelige, rossige haar. Hij zag eruit op de fiets als Pipo Kortkous in een tutu of als een dubbelgevouwen zeug die aan de eigen tepels probeert te drinken. Trouwens, wel weer typisch Nederlands om te falen met de overwinning in zicht. Misschien heeft Kruijswijk meer succes als hij zich tot Duitser laat naturaliseren.

Het duidelijk zichtbare dopinggebruik van Dafne Schippers – of is zij bezig aan een transgenderproject om The Hulk te worden? – heeft de atlete niet geholpen tijdens de Diamond League in het Amerikaanse Eugene.  Schippers eindigde op een 200 meter-sprint als tweede. Dravende Dafne klaagde over de jetlag. Daardoor zou ze geen vliegende start hebben gehad en wat turbulentie hebben gehad tijdens de bocht.

Zo vader zo zoon… Coureur Max Verstappen heeft net als zijn vader Jos in diens ‘grindwinningperiode’ niet kunnen omgaan met de druk en is in de Grand-Prix van Monaco uitgevallen. De Midden-Limburger wordt nu hopelijk niet meer als een held gezien: hoe kunnen we in deze tijd van klimaatverandering (met grote droogte en hevige regenval tot gevolg) iemand aanhangen die in z’n eentje meer het milieu verpest en de lucht vervuilt dan alle inwoners van de Waddeneilanden bij elkaar? In het echte leven word je op de bon geslingerd als je zo hard rijdt – wegens gevaarlijk rijden – maar in de Formule 1-wereld noemen ze dat sport. Nou, net goed dat die Verstappen nu zo overstuur is… Overigens, Nederlanders hebben nooit massaal wat gehad met autosport, maar sinds een landgenoot een race heeft gewonnen doordat zijn concurrenten elkaar afmaakten, schieten we weer verschrikkelijk door in ons nationalisme. Want  dat is het natuurlijk: puur nationalisme. Als we zo van de sport zelf hielden, dan konden we ook juichen vanwege een mooie zege van bijvoorbeeld een Algerijn.

De NTR vindt de kritiek overdreven dat de omroep niet snel genoeg zou afrekenen met zwarte Piet. Waar zo’n klein land al niet grote  ophef over kan maken. Wat mij betreft, doen ze niet alleen zwarte Piet in de zak, maar de Sint ook. Het Sinterklaas-feest is immers een commercieel gedrocht en totaal overbodig: we voeden onze kinderen immers op alsof het iedere dag van het jaar pakjesavond is. Daar worden ze alleen maar materialistische monsters van!

En ten slotte het weer. Het wordt weer echt oer-Hollands pisweer met veel regen, veel wind, grauwe luchten en een maan-achtig zonnetje. Echt weer dus om de hele dag in bed te blijven liggen. Ik wens u een prettige neukmarathon toe! En neem om water te besparen een golden shower!

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.