Muhammad Ali

Bokslegende Muhammad Ali is overleden. Ziekte van Parkinson. Zijn laatste gevecht kon hij niet winnen, deze ziekte was niet te verslaan. Valse tegenstander.

Het nieuwsbericht heeft me knock out geslagen. Ali was als bokser een sensatie. Hij was de vederlichte zwaargewicht die ook niet boks-fans voor zich wist te winnen. Hij was de charismatische charme-sloper. Voor zijn vechtpartijen stond je midden in de nacht op, want Ali zien boksen, was als een wereldwonder, een unieke topattractie.

Ali was en blijft groter dan de mensheid. Mooie man met aantrekkelijke, sensationele stijl in de ring. Hij kon je het gevoel geven dat het goede altijd zou zegevieren en dat ook jij onoverwinnelijk was.

Hij was een man met sterke overtuigingen en principes. Hij vocht buiten de ring tegen racisme, geweld, militarisme en oorlog en voor meer begrip voor en kennis van de vredige, inspirerende, liefdevolle, sociale en wijze kanten van de islam. Ja, want die zijn er wel degelijk.

Zelfs als we dood zijn, zullen we ons Ali kunnen herinneren. Hij was en is sterker dan het levenseinde.

Ali was groter dan het universum.

Hij had het helemaal: de chemie met de camera, de media en het publiek, en met zichzelf. Hij was het mekka van zelfvertrouwen. Zelfs bij een raketlancering raakte men verblind door zijn uitstraling.

Alle superlatieven zijn ondermaats om Ali te eren.

Zoals iedereen was Ali uniek, maar hij was een van de weinige mensen die de enige was. Hij was de enige bokser die me van boksen kon laten houden. Alle andere boksers waren en zijn lelijke prutsers vergeleken bij hem. Mislukte amateurs. Ali maakte van een gevecht een show. Hij was een Hollywood-kassucces.

Muhammad Ali is nu bij Allah. Allah is niet langer de grootste…

 

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s