Racisme in De Efteling

Een actiegroep met teveel tijd om te muggenziften en zonder besef van wat écht belangrijk is in het leven/de actualiteit (ga in verzet tegen Bouterse, lieve mensen!) verzet zich tegen stereotiepe manifestaties in attracties van pretpark De Efteling. De pathetische mensen van deze actiegroep maken handig gebruik van de huidige tijd waarin alles over racisme en polarisatie teveel aandacht krijgt en te breed wordt uitgemeten. Zo hebben zij het gevoel dat ze nuttig bezig zijn, ertoe doen en de landelijke publiciteit kunnen halen.

De Efteling zou deze actiegroep moeten negeren en moeten vertellen dat er geen discussie mogelijk is. Het doel van de bewuste attracties is nooit geweest om te discrimineren, te beledigen of om donkere mensen te stigmatiseren. Geen enkel kind wordt racistisch door een bezoek aan deze attracties. De actievoerders denken veel verder door dan wie dan ook. Te ver. Veel Te Ver! Ze leggen op alle slakken zout en zoeken spijkers op laag water.

Er is een grens bereikt. Dit moet ophouden. Ik vind het prima dat van Zwarte Piet een veeg-Piet wordt gemaakt, maar ook dat is eigenlijk een Piet-luttige kwestie. Er gebeuren veel ergere dingen in de wereld. Maak je daar druk om!

Hoe belachelijk is het om een oud sprookje in een pretpark te gebruiken om je punt te maken? Wat ben je dan een held, zeg! Wat heb je dan veel betekend voor de mensheid!

Nederland is zo gek om voor alle discussies open te staan en er jarenlang over te blijven soebatten. Nederland is tevens zo geschift om zich alsmaar te kwetsbaar te blijven opstellen jegens groeperingen die zich benadeeld voelen en die meer respect eisen, terwijl ze dit respect gewoon zouden kunnen verdienen door goed te werken, zich omhoog te werken en werkelijke problemen aan te kaarten en op te lossen. Lever eens een constructieve bijdrage!

Geen enkel land is zonder zonde, ook Nederland niet. Veel moet en kan beter. Zoals overal ter wereld zouden er op alle niveaus andere, betere prioriteiten moeten worden gesteld en zouden geld en vermogen beter en eerlijker verdeeld moeten worden, en zouden we veel duurzamer moeten gaan leven.

Maar als er één land is waar in verhouding tot veel andere landen een progressieve, open cultuur heerst en waar mensen van een andere afkomst – mits ze zich normaal gedragen en zich aanpassen – welkom zijn, dan is Nederland het wel.

Het wordt echt tijd dat de allochtonen die zich over het minste geringste beklagen en achter iedere uiting racisme vermoeden gaan nadenken en zich uitspreken over wat er allemaal goed en zelfs beter is in Nederland. Dat ze eens een keer dankbaar zijn voor de vrijheid, sociale voorzieningen en progressieve sfeer in dit land! Alsof Turkije, Irak, Suriname, Curaçao, Marokko, Somalië, Indonesië, China of Afghanistan zonder zonde zijn!

Nogmaals, zo’n actiegroep krijgt veel teveel aandacht en wordt veel te serieus genomen. Het punt dat ze willen maken, is nou ook weer niet geheel onterecht, maar het is zo verschrikkelijk ver gezocht en het staat zo ver af van de urgentie!

Godverdomme, homostellen die moeten verhuizen, omdat hen het leven zuur wordt gemaakt door Marokkaanse kut-jochies, dat is pas erg!

Het is net alsof sommige allochtonen ons willen terugpakken vanwege de PVV en vanwege domme mensen die vluchtelingen in asielzoekerscentra liever zien gaan dan komen. Alsof heel Nederland zo denkt! Man, besef eens dat heel veel Nederlanders zijn zoals ik en de multiculturele samenleving omhelzen, meeleven met vluchtelingen en ieder racisme verachten!

De zondebokken zoeken zondebokken, daar lijkt het een beetje op. Zogenaamde slachtoffers willen barbertje zien hangen en zelf mensen slachtofferen. Eigenlijk komt het dus plat neer op wraakneming.

Nog bozer dan op de actiegroep ben ik op De Efteling die met deze lui in gesprek gaat. Niet doen! Zodra ze een vinger hebben, willen ze je hele land euh hand. Als ik de directie was van het pretpark, dan zou ik tegen die actievoerders zeggen: “Leer er maar mee leven dat de attracties zijn zoals ze zijn en dat wij er totaal geen kwade bedoelingen mee hebben, en richt je pijlen godverdomme op mensen als Bouterse, Wilders, middeleeuwse imams die haat prediken en Marokkaanse kut-zakken die zich schuldig maken aan klein-terrorisme!”

 

 

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s