Aso-gezin

Van die tweevoeters die alleen maar aan hun eigen welzijn kunnen en willen denken, die menen dat de aarde, de maan, de carrousel, alle rotondes en de zon om hen draaien en die in het leven geroepen zijn om overlast te veroorzaken. Van die lullige luitjes die helemaal niets en nog veel minder dan dat kunnen verdragen van een ander en als eerste op je stoep staan om te dreigen als ze menen last van je te hebben. De mensen met de grootste voetafdruk vinden een afdruk van de teen van een kinderschoen op hun erfgrens al een reden om te roepen dat ze het niet meer pikken.

Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat hoor je op zomerse dagen – en vooral in het weekeinde – in je tuin hun keiharde, kinderachtige muziek alsof ze proberen om de marsmannetjes te laten dansen (ze zitten vlak naast hun cd-speler van de MediaMarkt en toch moet dat ding keihard aanstaan). Hij met zijn weerwolf-kop lijkt in diezelfde tuin zijn eigen zaagfabriek en timmerbedrijf te bestieren, want er staat altijd weer een nieuw houtproject op het zomerprogramma.

Als rond diner-tijd de muziek eindelijk is gestopt, dan begint hij – als de vleermuizen bij schemering hun rondjes vliegen – aan zijn hout-tic en draaien zijn ook al luidruchtige machines op volle toeren.

Daar gaat-ie dan, met z’n TBS-er-uiterlijk, gehuld in zijn slobberbroek en voddentrui, in zijn slippers en met de eeuwige peuk tussen zijn ongeschoren lippen. En moet je haar zien staan, als een op de achterpoten staande circusolifant met morbide obesitas, bij weer en wind getooid in een mouwloos hemdje (zwart, maar het kleedt niet af maar gelukkig ook niet uit), zodat haar blubberige spekvet-armen – zo dik als de bovenbenen van een worstelaar of gewichtheffer – kunnen ademen.

Hij is non-stop druk bezig met zijn houtmanie en zij staat er eeuwig met haar handen in de zij irritant bij te koekeloeren en te giebelen, haar koning in zijn koninkrijk dienende met haar infantiele bewondering, nutteloze aanwezigheid en domme vragen.

We zijn in een doorsnee woonwijk ergens in de kop van Nederland, hoog in het noorden des lands, een burgerlijke woonwijk die de hele zomer lang iedere dag de godganse dag wordt geconfronteerd met de keiharde muziek, luide stemmen en de houtzagerij-geluiden van een aso-gezin dat lekker ongestoord bezig is met haar eigen dingen, geen moment rekening houdend met de omwonenden die gestoord worden van hun asociale alleen-op-de-wereld-mentaliteit/inborst.

Maar als je een paar keer je vuurkorf laat branden, dan staan ze bij je op de stoep vanwege de overlast door de rook en als je een poes hebt, dan eisen ze dat het dier aan de lijn wordt gehouden of in ieder geval niet bij hen in de buurt komt.

Niemand zegt er wat van, want het zijn aso’s (afschuwelijk sarrende ordi’s) die niet voor rede vatbaar zijn en die alle vriendelijke verzoeken opvatten als een moordaanslag of oorlogsverklaring, als een ongeoorloofde aanval op hun ego, leven en vrijheid.

De omwonenden zijn te lief en proberen een confrontatie, een ruzie, te vermijden. In de wijkagent of de politie heeft – heel terecht – helemaal niemand vertrouwen. Zonder flitspaal is een diender nooit flitsend bezig.

Vanaf zijn onkruid-oprit stapt hij met zijn TBS-er-uiterlijk in zijn wannabe Porsche, zo’n zogenaamd sportieve, stoere, op leeftijd zijnde Japanner die zo laag is dat je onder een horde op de atletiekbaan door zou kunnen gassen. Zijn (oude) motor gebruikt hij zelden, want hij is te lui om te zitten op een zitje zonder rugleuning en met haar achterop haalt hij vol gas een topsnelheid van 26 kilometer per uur op de Duitse Autobahn.

En zo lijdt de meerderheid wederom onder de mindere goden-aard van de minderheid…

Kan dat gezin niet naar een container worden verbannen op een stuurloos en zinkend schip op de Noordzee?

Aangezien dit bericht in korte tijd veel vaker wordt bekeken dan mijn andere berichten, herkennen blijkbaar meer mensen in heel Nederland en zelfs bij ons in de nette, rustige buurt waar ik een aantal vaste volgers heb (de last van) aso-gezinnen…

 

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s