De dorps-klikspaan

Iedere stads-woonwijk of ieder dorp heeft er minstens één: een achterbakse, geniepige, stiekeme roddelaar annex klikspaan die zijn of haar nietszeggende nowhere (wo)man-persoonlijkheid en vruchteloze, ingedutte leventje adrenaline probeert te verschaffen door als een amateur-roddeljournalist iedereen in de nabije omgeving te volgen en zoveel mogelijk (vieze) informatie over de mensen te verzamelen én te verspreiden.

Dol is deze Albert Verlinde-look a like of wannabe CIA-agent op het opsporen, uitvergroten, verspreiden en veroorzaken van relletjes, want met zijn/haar eigen RTL Boulevard-show kickt deze persoon op kwaadsprekerij en voelt hij/zij zich heel wat als hij of zij aan de buurt weer een sappig nieuwtje kan vertellen. Daarmee geeft deze roddelende klikspaan zijn/haar leven voor het eigen gevoel wat glans en z’n karakterloze karakter zogenaamd wat meer aanzien en pit.

Hij of zij – die zo’n treurig, leeg leven heeft dat hij/zij niet eens een zonde kan begaan: dat hele leven van hem/haar is eigenlijk zonde van de tijd – is er steevast als de kippen bij om schande te spreken en te verspreiden over anderen en zich te bemoeien met jan en alleman en zijn/haar oordeel uit te spreken over anderen en andermans doen en laten.

Deze undercover-rat heeft niet de moed, het lef, om zichzelf kenbaar te maken als het mond-op-mond-roddelblad. Hij/zij opereert vanachter struiken en achteringangen, vanachter zijn/haar hand voor de mond en vanachter de computer, smartphone of laptop. Al zijn/haar opwinding wordt gepeurd uit het zoeken en uitwisselen van geruchten. En hij/zij is zo uitgekookt dat hij/zij precies weet wat hij/zij tegen wie moet zeggen, en welk effect dit heeft.

Als hij/zij iemand niet mag, dan weet deze ‘roddelkoerier’ nog wel waar een gerucht over of zonde van die persoon op voorraad ligt en tegen wie hij/zij die moet doorvertellen.

Hij/zij vindt zichzelf een morele agent, het geweten van het dorp of de stadswijk. Als hij/zij er niet was, dan konden al die mensen gewoon ongestoord hun gang gaan en dan zouden zoveel zaken die volgens hem/haar aan de kaak moeten worden gesteld en aan het licht dienen te komen onbesproken en onbelicht blijven, en dan zouden zoveel zondaars wegkomen met hun misstappen.

En wat het ergste is: de dingen die hij/zij zelf niet tegen of over iemand durft te zeggen, laat hij/zij door een ander zeggen. Dan zegt hij/zij, omdat het hem/haar zo goed van pas komt: ‘Jantje zei dit en dat over Pietje’. Terwijl hij/zij dus precies dat vindt wat Jantje van Pietje vindt.

Deze achterlijke klikfabriek is alle dagen heel erg druk met doen waar hij/zij goed in is: slecht zijn.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s