KNVB-cabaret

Vroeger was werken voor de KNVB, de Koninklijke Nederlandse Voetjesvrijers Bond, een erebaan, maar tegenwoordig wordt het beschouwd als een tussenstationnetje voor mensen die even niets beters te doen hebben. Ruud van Nistelrooij is niet lang assistent geweest, Dickie Advocaat nam al snel de beentjes als assistent-bondscoach en nu gaat ook Marco van Basten de hort op.

Ruud Gullit werd gepolst, maar wilde in zijn contract een clausule laten opnemen waarin hij bij een leuke aanbieding weg kon. Het is net als de gewone burger die keihard voor zijn/haar centen moet werken en in tegenstelling tot Apple en Starbucks gewoon belasting moet betalen (het is toch godgeklaagd dat Ierland die 13 miljard euro niet eens wil hebben van Apple?! Wat een klassenmaatschappij/klassenjustitie! Konden we maar schrijven over een klassemaatschappij en klassejustitie) en die zijn/haar wekelijkse boodschappen bij vier verschillende supermarkten doet, daarbij afgaand op de aanbiedingen in iedere super. Hebben exotische clubs of bonden een leukere of betere aanbieding, dan zijn onze KNVB-coaches weg! Ze voelen zich te groot voor een bijbaan in eigen land.

Het is duidelijk dat de KNVB volgens de ijdele en geldbeluste ex-profs niet goed genoeg betaalt en dat het in Zeist niet leuk werken is. Neem nou eerst die Ruud van Nistelroooij. Nou, die heeft altijd een teringhekel gehad aan Van Basten. Dan spuwen zijn twinkeloogjes ineens vuurrrr (Ruud heeft die irritante rollende Brabantse rrrr)! Vroeger was Bassie zijn grote voorbeeld, maar toen de voormalige Ajacied bondscoach werd, kreeg hij het aan de stok met zijn vroegere bewonderaar.

Van Nistelrooij voelde zich natuurlijk niet thuis tussen de ex-Ajacieden Blind en Van Basten en tussen al die Ajax-spelers die door Blind worden geselecteerd op basis van hun clubembleem. Het heeft gewoon nooit geboterd tussen PSV-ers en Ajacieden. Ze zijn als water en vuur. Bij PSV drinken ze liefst Rivella en doen ze normaal, bij mijn Ajax zuipen ze hele liters champagne weg. Rivellaliteit tot en met!

En toen kwam die kalende kleine Dickie Advocaat. Van Nisteltooij blij dat hij eindelijk met een andere PSV-legende kon optrekken bij Oranje, maar van Dickie weten we dat hij zijn eventuele kleinkinderen zou verkopen aan een Russische J.R. Ewing voor het grote geld. Dickie heeft net als een klein lijfje een heel klein neusje, maar het grote geld ruikt hij op lichtjaren afstand, met z’n grote muil en nog grotere ego. Dickie is natuurlijk ook helemaal niet het type om assistent te zijn en al zeker niet de assistent van een hoofdcoach die als trainer nog minder heeft gepresteerd dan de oefenmeester van de FC Knudde. Geen serieuze coach die Danny blindelings volgt. Tuurlijk niet. Die Blind is een van die vele ex-profs – net als Gullit, Van Basten, Overmars, Seedorf en Van der Sar – die gewoon niets anders konden dan goed voetballen en die voor iedere andere functie in het betaalde voetbal net zo ongeschikt zijn als een fallus-verkoper in Bhutan.

Dat Van Basten als assistent werd aangetrokken, terwijl hijzelf al had geconcludeerd dat hij de oefenstof niet beheerst en de stress-bestendigheid en sociale kwaliteiten mist om coach te kunnen zijn, is natuurlijk een beleidsblunder van de eerste Orde van Oranje-Nasi. Van Basten is aan wal welbespraakt en zelfverzekerd, maar aan het stuur is hij stuurloos. Hij is geen praktijkman. Hij zou slagen voor zijn theorie-examen, maar niet voor zijn praktijk-examen. Als bondscoach deed hij het niet eens zo slecht, maar iedereen kan goed presteren met een paar van de bijna beste spelers ter wereld in de bloei van hun carrière.

Ik hoor die Van Basten al bij zijn vrouw Liesbeth uithuilen: “Hoe kan dat nou? Ik was een van de beste spitsen die de wereld ooit heeft gehad en ben na Johan Cruijff de beste Nederlandse speler aller tijden, en toch lukt het me maar niet om na mijn actieve loopbaan ergens succesvol in te zijn! Ja, ik kon aardig golfen en verkeerde in alle Golfstaten, maar dat was saai. En ik was niet goed genoeg om daarin echt iets te bereiken. Ik wil presteren, verdomme! Ik wil weer die kick voelen van aanbeden te worden, dat mensen mijn naam scanderen en dat de pers lovend over me schrijft. Maar het lukt maar niet. Alles mislukt. Ja, Ruud Gullit is ook mislukt als manager en coach, maar die heeft tenminste nog succes bij de wijven. Jij bent lief, maar je blijft ook alleen maar bij me vanwege het geld en de kinderen.”

Danny Blind is een Zeeuw en Zeeuwen kunnen hun gevoelens niet uiten en niet op een warme manier met andere mensen omgaan. Hij mist alle sociale kwaliteiten om een groep te kunnen leiden en te motiveren. Zeeuwen zijn alleen enthousiast als ze weer wat gespaard hebben en als de wind is gaan liggen. Blind was echt een heel goede speler en aanvoerder van Ajax, maar zonder Van Gaal heeft hij zich nooit kunnen redden. Maak Louis maar weer hoofdcoach (hij is vrij!) en promoveer – ja promoveer – Blind maar weer tot zijn assistent! Dat werkt het beste. Aron Winter erbij en klaar is Kees Jansma.

De KNVB-bestuurders zijn natuurlijk eveneens verschrikkelijk incompetent. Bert van Oostveen heeft als directeur betaald voetbal na het WK van 2014 alleen maar slechte beslissingen genomen. Deze voormalige amateurkeeper uit Amstelveen had natuurlijk Ronald Koeman moeten aanstellen als bondscoach toen Louis naar Manchester verhuisde. Koeman wilde graag en was er rijp en dus klaar voor.

Als iemand de huidige ontwikkelingen bij de KNVB juichend aanziet en aanhoort, dan is het Ronald Koeman wel. Die is voor een Groninger vrij emotioneel, hoor. Al die aardbevingen in Groningen worden helemaal niet veroorzaakt door de gasboringen, maar door Ronald die de Groningse bodem als trampoline gebruikt om zo een gat in de lucht te springen als hij hoort over de val van Blind en Van Oostveen. Het zal me ook niets verbazen als Louis van Gaal ervoor heeft gezorgd dat Koeman geen bondscoach werd. Van Gaal heeft sinds hun Ajax-akkefietje toch een teringhekel aan Koeman, en omgekeerd? Koeman lacht trouwens met drie dubbele onderkinnen, want niet alleen de KNVB gaat af als een gieter, maar Louis viel als coach door de mand in Manchester en werd opgevolgd door nota bene zijn voormalige Barcelona-assistent Mourinho die hem in alle opzichten voorbij is gestreefd.

En nu is Hans van Breukelen technisch-directeur. Hans van Breukelen. Door Johan Derksen steevast maffe dorpspastoor genoemd. Nu moet die Derksen met die treurwilg op zijn bovenlip niet steeds mensen persoonlijk afmaken, want op hemzelf is ook wel het een en ander aan te merken. Als Van Breukelen een gekke dorpspastoor is, dat is Derksen de gefrustreerde dorpsgek en buiten-kerkelijke dorpspastoor die iedereen de kerk uit wil jagen. Met z’n te korte bovenlichaam en z’n windhondenpruik.

Hans van Breukelen is trouwens de broer van Freek de Jonge, wist u dat? Let maar eens op, die twee lijken heel erg veel op elkaar: allebei hebben ze een heel geprononceerde, lange kin en dunne lippen, een smal hoofd en een klein brilletje. Ze kijken en glimlachen ook ongeveer hetzelfde. En ze zijn allebei vol van zichzelf. Maar uitgerangeerd. De Jonge was ooit grappig en Van Breukelen kon ooit goed keepen. En dat was het dan. Hans van Breukelen is een a-technische directeur. Die kan er niks van. En die heeft een bloedhekel aan Ajax en dus aan ex-Ajacied Blind. Van Breukelen wil van Oranje stiekem een PSV-bolwerk maken.

Triest, triest, triest. Waarschijnlijk gaan straks zelfs alle bepalende spelers weg bij Oranje, vanwege een betere aanbieding. Dat Sneijder een leuk contract kan tekenen bij een smurfenmusical en Strootman bij het Colosseum in Rome, als acteur-gladiator.

http://www.rolanddanckaert.nl

 

 

 

 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.