‘Beste Geert’ speelt Wilders ook al in de kaart

In dagblad Trouw pleiten Pieter ten Broeke en Britt Krabbe van ‘actiegroep Beste Geert’ voor een sterk tegengeluid om het extremisme van de PVV-leider aan te pakken (donderdag 8 september 2016).  Discriminatie zou anders steeds normaler worden in deze samenleving.

De oproep van de ingezondenbriefschrijvers vind ik goedbedoeld en sympathiek, maar onverstandig en ondoordacht. Het probleem is volgens mij meer dat Wilders veel te veel aandacht krijgt, van de media, andere politici en van mensen zoals Ten Broeke en Krabbe. Alles wat deze demagoog roept, wordt honderdduizend maal  uitvergroot en tienduizend keer opgewarmd. We zouden beter meer aandacht schenken aan al die wijze, lieve, empathische en briljante mensen in ons land.

Komt nog bij dat er volgens mij voldoende tegengeluiden zijn, zelfs van de VVD en haar/onze leider (Rutte). Het werkelijke probleem is dat heel veel burgers het met Wilders eens zijn, mede door de dreigingen van het moslim-terrorisme en het gedrag van sommige allochtone jongeren en vluchtelingen. Die kleingeestige, xenofobe burgers kiezen niet voor de meer wijze en diplomatieke aanpak van de andere politieke partijen, maar voor het breekijzer en de beloften van de PVV. Ze zijn niet meer tot ander stemgedrag te bewegen, welke tegengeluiden er ook zijn. Wat dat betreft, is de massa er sinds Hitler weinig op vooruit gegaan. Niets eigenlijk. Demagotie...

Het heeft er eerder de schijn van dat Wilders alleen maar populairder wordt en meer stemmen krijgt naarmate hij wordt aangevallen en tegengesproken. Daarom zou hij bijna genegeerd dienen te worden. De relzieke media houden echter van deze relschopper: ze blijven hem maar aandacht geven. Alles wat Wilders zegt en tweet, verschijnt op Teletekst en op de websites van de kranten. Lang niet alles wat Klaver, Pechtold, Thieme en Roemer zeggen, wordt dermate opgepikt. De media verschuilen zich dan achter het statement dat de PVV nou eenmaal de grootste partij is in de peilingen en dat al die aandacht voor Wilders dus logisch is. Maar Wilders is tevens zo geliefd en de PVV mede zo groot doordat de media hem maar naar voren blijven halen.

Hoe dan ook: het volk is helaas niet vatbaar voor de tegengeluiden. Ze hebben hun keuze allang gemaakt, hoe triest dat ook is en hoeveel dat ook zegt over het inzicht of het gebrek aan inzicht van een groot deel van de meute (gelukkig toch nog altijd de minderheid).

Al vaker heb ik geschreven dat het goed zou zijn als Wilders aan de macht kwam, want dan vielen hij en zijn partijleden binnen een half jaar gigantisch door de mand. Zo verging het de LPF evenzeer.  Misschien ga ik dan ook wel op de PVV stemmen, als strategische stem. Ik wil dat Wilders en zijn kompanen niet langer vanachter het hek mogen en kunnen blaffen, maar dat ze de hond die Nederland heet zelf moeten gaan uitlaten. Daar bakken ze helemaal niks van. De enige manier om van die kwelgeesten verlost te raken.

Extremisme met extremisme bestrijden kan alleen maar leiden tot extreme toestanden.

http://www.rolanddanckaert.nl

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s