Multiculti en mijn huidige politieke visie

De multiculturele samenleving is wat mij betreft geslaagd en zeker niet mislukt, maar geeft wel problemen die we goed moeten aanpakken om niet helemaal of nog meer van slag te raken.

Met de toon van Wilders en zijn achterban heb ik helemaal niets, maar je kan ook zonder te stigmatiseren, beledigen, provoceren en polariseren het plan/de wil opperen om geen nieuwkomers meer toe te laten en zo een immigratiestop door te voeren. Volgens mij zijn die maatregelen nodig om dit haast unieke, vrijzinnige land sociaal, economisch en financieel te ontlasten.

Het is zaak de immigranten die er heden zijn zo goed mogelijk te laten meedraaien in de Nederlandse samenleving, met respect voor hun afkomst maar ook met de eis dat ze zich aanpassen en dus de taal leren en onze wetten, omgangsvormen en normen en waarden respecteren.

Figuren die hier nog geen vaste verblijfsvergunning hebben, laat staan een Nederlands paspoort hebben en die onrust blijven veroorzaken, moeten wat mij betreft worden weggestuurd naar een land dat meer past bij hun levensovertuiging. En verder geldt: zwaardere en langere straffen voor iedereen die de wet op ongehoorde wijze overtreedt, in combinatie met veel indringende gesprekken met de daders en hun thuisfront en met als doel dat ze weer als fatsoenlijke burgers kunnen en WILLEN terugkeren in de ‘vrije’ samenleving.

Dus de etterbakkies, de ‘vuilvloggers’ uit Zaandam én hun familie zouden veel meer op hun huid gezeten moeten worden door politie en justitie, maar ook door maatschappelijk werkers. Ga jarenlang met ze aan de slag! Zit ze op de huid. Voed ze op!

Daarbij vind ik dat we toe moeten naar een samenleving waar religieuze en politieke overtuigingen in het sociale en maatschappelijke leven geen geïnstitutionaliseerde rol meer spelen. Dus ook geen scholen meer op basis van afkomst, huidskleur en religieuze, spirituele of politieke overtuigingen. Op scholen moeten leerlingen kennismaken met alle kleuren alsmede religies en politieke, filosofische en sociale stromingen (inclusief het atheïsme, humanisme en holisme), zonder dat één overtuiging of stroming wordt aangehangen of uitgedragen.

Het bouwen van moskeeën vind ik een heikel punt. De moslims in dit land hebben enerzijds recht op het kunnen belijden van hun geloof en op het vormen van een eigen geloofsgemeenschap, maar door hun aan hun thuisfront gebonden geloof blijven ze wel heel erg in de Turkse of Marokkaanse hoek hangen.

Je kan het bouwen van moskeeën op zich niet verbieden (echter geen subsidies verschaffen!), vind ik, maar je moet er wel heel alert op zijn wat er binnen een moskee gepredikt en ‘voorgeschreven’ wordt en dat de moskeegangers niet radicaliseren en in hun Turkse of Marokkaanse cocoon kruipen. Het leren van de Nederlandse taal en een door de overheid betaalde, langdurige, grondige inburgeringscursus vind ik noodzakelijk, terwijl ik van mening ben dat er keihard moet worden opgetreden tegen iedereen die onze wetten en normen en waarden niet respecteert.

Als het de moslims bijvoorbeeld niet bevalt dat we in dit land homo’s met rust willen laten en evenveel kansen bieden, dan verkassen ze – indien ze de homo’s hier geweld aandoen of treiteren –  maar (verplicht) naar een land waar homo’s worden gestenigd. En lieden die de persvrijheid geweld aandoen, moeten gewoon keihard aangepakt worden en een verplichte, langdurige voorlichtingscursus volgen over persvrijheid.

Ik heb niks met de maniakele ‘methode Wilders’, maar ook niet met de veel te goedgelovige en te lieve linkse rakkers die alleen maar inzetten op empathie, begrip en sympathie voor, dialoog met en hulp aan de raddraaiers en nieuwkomers.

Nogmaals, ik ben dus zelfs voor een immigratiestop. Niet vanwege racistische of discriminerende redenen, maar omdat we niet nog meer mensen met een andere achtergrond ons land moeten binnenhalen. We hebben onze handen vol aan de verhoudingen zoals ze nu liggen. Probeer eerst maar eens met alle mensen die er nu al zijn een fatsoenlijke samenleving op te bouwen en de druk van de ketel te halen en houden.

Voorts ben ik voor louter (gulle) noodhulp aan mensen in andere landen en niet voor ontwikkelingshulp, omdat ontwikkelingshulp de regeringen in die landen ontslaat van de urgentie om er zelf wat van te maken. Voer wel de politieke en economische druk op die regeringen op om te doen wat ze zouden moeten doen voor hun bevolking.

LINKS OF RECHTS

Of ik links of rechts ben, daar denk ik nooit over na. Ik probeer wijs, streng doch rechtvaardig en realistisch te zijn, en soms neigt dat wat meer naar rechts en vaak naar links.

Ik heb altijd geleden onder de criminele en krankzinnige daden van de mensen die de lucht verontreinigen, de aarde uitputten en de indianen alles hebben afgepakt. De Indiaanse cultuur hangt net als de onze van stommiteiten aan elkaar en heel veel indianen zijn net als veel blanken domme beesten, maar hen is wel onrecht aangedaan.

Ik ben van mening dat het kapitalisme en het communisme allebei uitwassen zijn en dat je een middenweg zou dienen te bewandelen met sowieso een meer nuttige en rechtvaardige verdeling van het kapitaal en met meer oog voor solidariteit, socialisme en saamhorigheid.

Laatst zag ik een tv-documentaire over de waanzinnig slechte gezondheidszorg in het straatarme, communistische Noord-Korea. De voice-over vertelde dat de medische zorg er gratis is, maar dat er niks is, waardoor mensen onnodig bij bosjes sterven en onnodig zieker worden. Inderdaad mensonterend en krankzinnig. Dat systeem is boosaardig, naïef en geschift.

Maar ons kapitalisme kent evenveel uitwassen. Bij ons hebben we alle medische voorzieningen, maar die kun je je alleen nog permitteren als je geld hebt. Ik heb in mijn leven nog nooit een fatsoenlijk, gedegen, grondig, serieus en langdurig (maandenlang) medisch onderzoek gehad, terwijl ik al 30 jaar ziek ben. Aan een zijden draadje laten ze je hier hangen: ze verzorgen je zodat je niet sterft, maar maken je ook niet beter, want al die scans moeten om wat voor reden dan ook tienduizenden euro’s kosten en dat wil de maatschappij niet aan me uitgeven en ik kan het zelf niet betalen.

Ik lees steeds maar weer dat de economie weer in de lift zit, maar hoe kan het dan dat – met al dat kapitaal dat we hebben – tegelijkertijd steeds meer mensen twee banen moeten nemen, de zorg mijden, hun kinderen niet kunnen laten studeren en door alles stress uitgeput en overspannen raken, en dat een kleine groep steeds perverser steeds rijker wordt?!

Ik las dat er in Rotterdam maar liefst 4000 daklozen zijn. Dat zijn meer mensen dan er in ons dorp wonen! Veel van die zwervers moeten de nacht op straat doorbrengen.

In onze maatschappij is er alleen maar aandacht en waardering voor mensen die succes hebben en die sterk genoeg zijn om het op eigen kracht te redden. Zo ‘geciviliseerd’ zijn we dus, zo ‘menselijk’ zijn we ingesteld.

http://www.rolanddanckaert.nl

http://www.Oorlogsverhaalinmelick.rolanddanckaert.nl

 

 

 

 

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s