Je kind vermoorden uit wraak op je partner

Er zijn veel redenen waarom een ouder zijn of haar kind vermoordt. Dit kan geschieden door een psychiatrische stoornis, tijdens een psychose, door wanhoop tijdens overspannenheid, vanwege waanbeelden, uit een zieke godswaanzinnigheid of gestoorde spirituele overtuigingen en ga zo maar door.

Maar er zijn ouders die hun kind vermoorden om hun ex (en/of hun kind – misschien te zeer een papa’s- of mama’s-kindje naar de smaak van de moordenaar) een hak te zetten. Uit wraak dus. Om de partner de kinderen niet te gunnen en de kinderen niet hun vader of moeder. En dan hebben we het dus over puur narcisme en egoïsme.

We weten inmiddels allang dat echt niet alle mensen van nature (overwegend) goed zijn. Je kan geboren zijn met een ontstellend gebrek aan empathie en aan onbaatzuchtigheid, en met overdreven veel narcisme, gewelddrang en extreem veel psychopathie. En als het dan ook nog mis is gegaan bij de opvoeding (invloed van ouders/verzorgers) en/of door bepaalde levenservaringen… Zo kan het gaan. Don’t shoot the messenger.

Er zijn ouders die hun kinderen tijdens het huwelijk en/of de scheiding gebruiken als buffer en chantagemiddel, en soms gaat dit zo ver dat ze de ex hun kind afnemen (ontvoering, moord), uit wraak. En dat ze hun kind hun moeder of vader niet meer gunnen. Pure haat. Puur eigenbelang.

Ik moest hieraan denken toen ik het verhaal las over Remko V. uit Dordrecht die is veroordeeld tot 14 jaar cel vanwege de moord op zijn 4-jarige zoontje die bij hem was tijdens de herfstvakantie. Remko V. en zijn ex hadden al een vechtscheiding achter de rug. Ik ken Remko V., zijn situatie en geestelijke gezondheid niet, dus ik kan er eigenlijk totaal niet over oordelen. Maar het zou kunnen dat hij door de vechtscheiding helemaal opgefokt en vol adrenaline en haat zat, plus dat hij emotioneel en mentaal was doorgedraaid.

In elk geval zullen de kinderen bijna zeker enorm geleden hebben onder de vechtscheiding van hun papa en mama. Waarom ouders niet in staat zijn om hun kind(eren) te sparen als ze ruzie hebben met elkaar, vind ik een grote vraag en eigenlijk een misdrijf op zich. Wie wil nou zijn kind onnodig beschadigen? Is de trots, is het eergevoel dan (nog veel) groter dan de liefde voor het kind? Ja, in sommige gevallen, bij sommige kut-lui is dat inderdaad zo.

Ik stel me zo voor dat Remko V. door die vermeende haatmail van zijn ex die ochtend door het lint is gegaan en in een roes de ultieme wraak nam: hij ontnam zijn ex haar kind, haar grootste goed, en hij ontnam zijn kind zijn leven én zijn moeder. Lekker puh, dan zul je je zoon ook nooit meer krijgen ook en dan zal zoonlief nooit meer naar die stomme mama van hem kunnen gaan.

Het is bizar, maar het zou realiteit kunnen zijn! U bent toch niet naïef? Best veel mensen zijn getikt, slecht en/of verschrikkelijk egocentrisch. Mensen kunnen genieten van het pijnigen van een ander, daarom pesten, treiteren en moorden we.  Mensen kunnen gelukkig worden van het vernietigen van iets of iemand. En mensen kunnen in een roes een misdaad begaan waar ze ook zelf enorm veel spijt van hebben achteraf en nog ongelukkiger door worden…

http://www.rolanddanckaert.nl

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s