Klaar met psychologen

In een paar jaar tijd hebben twee psychologen inzake mijn angststoornis een totaal tegenovergesteld oordeel geveld over mijn leefpatroon, hetgeen voor mij maar weer bewijst dat die hele psychologie weinig voorstelt en van de subjectiviteit aan elkaar hangt. De eerste psycholoog verweet mij vermijdingsgedrag en afhankelijk gedrag, de tweede psycholoog constateerde juist dat ik het vermijden vermijdt en te veel van mezelf verg.

Maar er is meer. Er was een psychologe die mij (terecht) aanzag voor een hoog sensitief persoon, terwijl de twee psychologen over wie ik het in de eerste alinea had niets van hooggevoeligheid willen weten (en er volgens mij ook weinig van afweten).

De eerder genoemde tweede psycholoog diagnosticeerde me als ADHD-er, nota bene omdat ik graag en veel reis, ooit twee opdrachtgevers heb gehad, niet snel verzadigd en tevreden ben en een heel grote drive heb. Nooit eerder was er een huisarts of specialist die me aanzag voor een ADHD-er, en dat ben ik ook niet, al zou ik het graag en zonder schaamte en wroeging toegeven als het wel zo zou zijn (want ik ben een waarheidszoeker, ook als het om en over mijzelf gaat).

Ik ben in elk geval voorgoed klaar met de heren en dames zielenknijpers. Ik wil ze nooit meer (vrijwillig) consulteren en in vertrouwen nemen. Ze hebben trouwens niet meer in hun mars dan wat slap ouwehoeren en pillen. Bij de psycholoog heb ik altijd het gevoel tegenover een patiënt én één brok onkunde te zitten… En ook artsen heb ik leren kennen als doorgaans gevoelloze, emotieloze, arrogante, bekrompen en rare eikels en trutten.

Ik wil sowieso mijn situatie en het ontstaan van mijn kwalen aan bijna niemand meer uitleggen, want ik stuit vrijwel alleen maar op verkeerde gevolgtrekkingen, lullige en foute reacties, domme vragen en desinteresse.

Ik hou het wel bij geschreven monologen/hartenkreten en bij gesprekken met mijn naasten, met de mensen die me echt goed kennen en doorgronden en die ware, onbaatzuchtige belangstelling tonen.

http://www.rolanddanckaert.nl

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s