Kanker is niet de enige slopende ziekte

Oktober schijnt borstkankermaand te zijn. Ook op Facebook word je geconfronteerd met berichten hierover en de vraag of bijna het bevel om deze berichten te liken en te delen, zodat iedereen ervan doordrongen raakt dat deze herfstmaand speciaal draait om deze kutziekte.

Deze verschrikkelijke aandoening krijgt daarmee extra aandacht, en er is extra belangstelling voor het onderzoek naar geneesmiddelen/-methoden plus voor de patiënten en hun gevolg binnen hun draaicirkel.

Maar het is volgens mij nou nooit eens de angststoornissenmaand, de agorafobiemaand, de PTSS-maand, de schizofreniemaand, de borderlinemaand, de eetstoornismaand, de zelfverminkingsmaand, de dwangneurosemaand of de psychosemaand. Toch hebben al deze aandoeningen – op een andere wijze dan en soms een beetje op dezelfde manier als kanker – een verwoestende werking op de lijders en hun periferie. Ook deze ziekten kunnen moordend en levenslang zijn en dodelijk zijn door bijvoorbeeld noodgedwongen zelfmoord.

De ene ziekte en zieke krijgt dus meer respect en aandacht dan de andere gezondheidsstoring en patiënt. Dat stuit mij ontzettend tegen de borst.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s