Discriminatie van de eenverdieners

Eenverdieners betalen relatief (veel) meer belasting dan tweeverdieners en de toeslagen waar ze recht op hebben, zijn nog maar minimaal. Waarom in hemelsnaam vindt deze discriminatie plaats (en wordt het steeds erger)? Waarom stimuleert het kabinet het tweeverdienen, terwijl er zo’n enorme werkloosheid is en tweeverdieners vaak meer inkomsten hebben? Waarom worden eenverdieners gestraft?

Neem nou onze gezinssituatie. Door chronische gezondheidsperikelen werk ik niet. Een passende baan vind ik maar niet en een uitkering ontvang ik niet. Mijn vrouw trekt de kar financieel in haar eentje. Zij betaalt ongeveer 600 euro meer belasting per jaar dan wanneer ook ik een baan zou hebben en een inkomen van ongeveer 2000 euro per maand.

Het is verschrikkelijk oneerlijk, onrechtvaardig en onlogisch!

Maar omdat de meeste gezinnen bestaan uit twee werkende ouders en de rechtse toon in dit land nadrukkelijk is gezet, staan de eenverdieners in de kou en komt haast niemand voor hen op. Zelfs de media laat het schijnbaar volkomen onberoerd, dit onrecht. Dat zal wel zijn, omdat veel mensen die in de media werken veel dan wel (ruim) genoeg verdienen en/of met z’n tweetjes werken en zelf profiteren van de voordelen van het tweeverdienen. Opkomen voor mensen die niet in jouw schuitje zitten, gebeurt niet meer zo heel veel.

Zo ben ik volledig afgeknapt op dagblad Trouw, omdat deze krant in haar commentaar een paar keer het Eigen Risico in de zorg ferm heeft verdedigd. Dan sta je als krant niet met beide benen in de volkswijken en achterstandswijken. Ja, de zorg kost geld en moet ergens van betaald worden, maar alle plannen om op andere en meer rechtvaardige manieren aan geld te komen voor de zorg en om de zorgverleners te dwingen hun geld doelmatiger te benutten worden door Trouw bij voorbaat afgeschoten. Volgens Trouw is het Eigen Risico blijkbaar de enige manier om de zorg betaalbaar te houden. Onzin! Kut-krant!

Hoe dan ook, het is krom, onnodig, volstrekt onlogisch en stupide dat eenverdieners financieel worden gestraft en gediscrimineerd. Het is de omgekeerde wereld.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s