Jaloezie

Nick is het jaloerse en bezitterige type. Zijn vriendin Bianca heeft daaronder te lijden. Zij is als de houten brug waarvan een aantal planken zijn gebroken en waarover een grote vrachtwagen rijdt, zwaar beladen.

Zwaar beladen is ook hun relatie. De jaloezie is als een grote rivier-kei aan het touwtje van de ballon die daardoor niet kan opstijgen.

Zelfs als Bianca vriendelijk doet tegen de jonge knul achter de kassa in de supermarkt, is Nick niet te genieten. Dan vraagt hij aan haar of ze soms verliefd is op ‘die eikel’, of hij concludeert hardop dat ze die jongen aantrekkelijk vindt. Dat hijzelf met Jantine en allevrouw flirt, vindt Nick ogenschijnlijk heel normaal en geen enkel probleem. Hij neemt die vrijheid die hij zijn vrouwelijke maatje ontzegt, ontneemt.

Gisteren zag Nick dat Bianca in een foto-album van vroeger zat te bladeren. Hij ging aanvankelijk ontspannen naast haar zitten, totdat zijn oog viel op de kleuterprent van Bianca die hand in hand stond met een vriendje. Nick werd furieus. Hij brieste dat ze nog gevoelens voor die jongen op de gevoelige plaat heeft en dat ze wel heel ontevreden over hun relatie moet zijn als ze herinneringen aan hem ophaalt… Volslagen belachelijk.

Maar we hebben het hier dan ook over iemand die ziekelijk jaloers is. Er zal best een reden of oorzaak zijn waarom die Nick zo is (geworden). Onzekerheid, gewoonweg bezitterigheid en de ander helemaal voor jezelf willen hebben, claimen en opeisen en/of aanleg (zijn vader is ook zo jaloers), een persoonlijkheidsstoornis… Maar DAT hij jaloers is, en blijft, is het werkelijke probleem. Bianca heeft geen last van de oorzaak, maar van het symptoom van de ziekelijke jaloezie van haar vriend.

Ze wil het uitmaken, maar durft niet. Bang dat hij haar leven dan nog meer tot een hel zal maken en haar mogelijk iets zal aandoen. Of zichzelf. Hoe groot die opluchting ook zou zijn (in dat laatste geval), dat wil Bianca toch niet op haar ‘geweten’ hebben. Zij is namelijk wel empathisch en gewetensvol…

 

 

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s