Nog gebonden maar toch op zoek naar vervanging

Harrie is niet meer gelukkig met zijn vrouw Julie. Al heel lang niet meer. Julie had dat heel lange tijd niet door, totdat Harrie op een avond alles eruit gooide. Ze zitten nu in relatietherapie, maar dat is eigenlijk de blessuretijd van hun verbintenis. En die tijd raakt op. De blessure van hun liefde is met de beste wil en relatietherapeut van de wereld niet meer te genezen.

Harrie denkt er dan ook sterk over om bij haar weg te gaan. Dat weet zij overigens niet. Julie hoopt dat er nog hoop is.

Zonder dat hij het zichzelf bewust is, wil hij geen oude schoenen weggooien voordat hij nieuwe heeft. Met andere woorden: Harrie is zoals heel veel mensen die een bepaalde leeftijd hebben bereikt als de dood voor het vrijgezellenbestaan en wil eerst een nieuwe liefde hebben, voordat hij zijn huidige, eigenlijk reeds afgedankte liefde verlaat.

Harrie is druk bezig de banden aan te halen of te herstellen met vrouwen en die zijn toekomstige levensgezel zouden kunnen worden. Hij flirt thans nadrukkelijk met die attractieve collega die op de boekhouding zit, maar ook met de al veel eerder gescheiden niet onaardige overbuurvrouw. En via internet heeft hij weer contact met twee vrouwen die hij kent van vroeger en die hij al heel lang niet meer heeft gezien.

Je ziet dat veel gebeuren: dat mensen van zijn leeftijd (52) terugvallen op en teruggrijpen naar oude vlammen, naar de vlinders van vroeger. Harrie heeft sinds kort – via Facebook – contact met Sonja, zijn vroegere danspartner (stijldansen) en hij chat sedert een paar maanden eveneens met Cynthia die bij hem op de Middelbare School zat en met wie hij ooit op een schoolfuif heeft gezoend (toen ze elkaar daarna weer in de klas tegenkwamen, wisten ze zich allebei geen houding meer te geven, alhoewel ze elkaar leuk vonden).

Nogmaals, Harrie heeft zelf niet eens in de gaten hoe hij bezig is. Maar zijn vrienden hebben hem allang door. Harrie is onofficieel aan het daten en informeel op jacht naar een nieuwe prooi. Daarachter schuilt de angst of misschien is het veel meer de tegenzin om bij een scheiding alleen te moeten zijn.

Succes, Harrie! Wie gaat de nieuwe mevrouw De Groot worden?

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

3 reacties op Nog gebonden maar toch op zoek naar vervanging

  1. safealove zegt:

    Domme Harrie. Hij onderschat zoo het vrijgezellen bestaan! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s