Ongelukje met grote gevolgen

Dario gleed tijdens een wandeling door het dorp uit over een herfstblad. Hij ging helemaal gestrekt. Het had even daarvoor flink geregend en daardoor was het blad glad. De pechvogel kwam ongelukkig terecht, met zijn linkerarm op de stoeprand. Dario schreeuwde het uit van de pijn en dreigde in shock te geraken doordat het hels zeer deed. De ambulancebroeders wisten met infusen zijn ergste pijn te dempen.

Nu, anderhalf jaar later, kan Dario zijn arm bijna niet meer gebruiken. En het zal nooit beter worden. De ledemaat is flink korter dan de rechterarm en hangt lager. Het gevoel in de gekwetste arm is minimaal. Saillant detail: Dario is linkshandig.

Dit is een waargebeurd verhaal. Een valpartij tijdens een wandeling heeft nare gevolgen voor Dario’s verdere leven en levenskwaliteit. Een herfstblaadje werd hem zowat fataal! Tuurlijk, de Nederlander met Italiaanse roots is blij dat hij nog leeft en dat zijn vrouw Ineke hem zo goed bijstaat, maar hij ervaart ook iedere dag frustraties en gewoonweg fysieke ongemakken en zelfs nog altijd pijn. En dat is klote. Zwaar klote.

Een herfstblaadje van nog geen gram heeft een vent van 120 kilo z’n gezondheid en onbezorgdheid afgenomen. Het leven bulkt behalve van de vertederende mensen en momenten van dit soort tragedies, persoonlijke drama’s.

Dario was altijd een ‘herfstmens’ vanwege de bonte kleuren van de herfstbladeren. Met de beste wil van de wereld kan hij geen najaar-man meer zijn, nog genieten van de blozende bladeren.

Door 1 klein herfstblaadje is voortaan alles anders. Het leven kan inderdaad zomaar als een blad aan de boom omslaan. Beschouw geen enkele luxe, geen enkel comfort, geen enkele meevaller, geen enkele normale gang van zaken, geen enkele vriendschap, geen enkele liefde als vanzelfsprekend. Geniet ervan zodra en zolang je kan. Voor je het weet, word je hele leven in beslag genomen door leren omgaan met kut met peren.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s