Kutplannen werkgeversorganisaties

Nierdialyses en chemo-behandelingen thuis uitvoeren, met een app zelf je verkleurende moedervlek controleren, vlak nadat je bent gedotterd meteen naar huis en via een scherm – op afstand – in de gaten gehouden worden door de cardioloog in het ziekenhuis 10 kilometer verderop…

Als het aan de werkgeversorganisaties ligt, dan wordt er voor 1,5 miljard euro op de zorg bespaard, bezuinigd, door er grotendeels ECHTE ‘thuiszorg’ van te maken, een medische variant op het thuiswerken, waarbij de patiënt gewoon ‘lekker thuis’ blijft en de arts op afstand. Nog even en de artsen moeten ook vanuit huis gaan werken…

De waanzin, de onlogica, de krankzinnigheid neemt alsmaar toe in de samenleving, wereldwijd. Er wordt alleen nog maar bezuinigd op menselijkheid, rechtvaardigheid en op de basiswaarden van de failliete verzorgingsmaatschappij.

Ik zou nu voor een rationele en diplomatieke reactie kunnen kiezen op de plannen van de werkgeversorganisaties, maar ik kies er bewust voor om emotioneel helemaal los te gaan, want ik ben woedend. Razend. En dat komt voort uit mijn rechtvaardigheidsgevoel, en omdat ik die uitdijende waanzin niet langer kan aanzien en aanhoren!

Laat die werkgevers eens bezuinigen op zichzelf. Dat ze zelf maar eens genoegen nemen met minder, met minder bonussen, eindejaarsuitkeringen en salaris. Waarom moeten ze die BMW rijden en die villa bewonen en zijn ze niet tevreden met een Fiat Punto en een rijtjeshuis? Waarom moeten zij zo nodig driekwart van de taart voor zichzelf houden? Waarom verzetten ze zich zo fel tegen belastingverhoging en hogere belasting op vermogen?!

Die vermaledijde rechtse, kapitalistische, ongevoelige, narcistische werkgevers… Natuurlijk, werkgevers zijn een noodzakelijk kwaad. Werkgevers gaan er nochtans altijd prat op dat ze voor werkgelegenheid zorgen (is feitelijk ook zo) en het liefst zouden ze zien dat de maatschappij hen daarvoor op hun blote knieën zou danken, maar in werkelijkheid spannen ze andere mensen noodgedwongen voor hun karretje om hun egocentrische doelen te kunnen verwezenlijken en halen, in maatschappelijke, professionele en materialistische zin.

Daarbij zijn de werkgevers vaak de meest rotte appels in de bedrijfsmand doordat ze op de bedrijfsvloer meestal met twee maten meten, aan vriendjespolitiek doen, niet tegen kritiek kunnen, de macht niet willen delen, hun (slechte) visie doordrukken, het personeel als nummers zien en behandelen en zelf het slechte voorbeeld geven.

Ik heb zo’n tabak van deze kut-maatschappij! Neem nou zo’n UWV, die Uitzonderlijk Waardeloze Varkensbende. Die instantie heeft mij en mijn stoornissen en beperkingen nooit serieus genomen waardoor ik geen arbeidsongeschiktheidsuitkering ontvang, maar ik ken in mijn directe omgeving al minstens vijf mensen die veel gezonder zijn dan ik en die in elk geval nog veel meer kunnen dan ik, maar die wél een dergelijke uitkering krijgen. En die UWV zich maar op de borst kloppen: we doen het zo goed…

Het kan zo ontzettend veel beter wanneer organisaties, instanties en de bazen ook eens de hand in eigen boezem zouden steken, open zouden staan voor kritiek en eens kritisch op zichzelf wilden zijn!

Deze hele maatschappij hangt van de ellende, de onlogica en het onrecht aan elkaar. Overal worden slechte beslissingen genomen, is er sprake van scheefgroei en falen mensen aan de top en daaronder, of het nou is op scholen, universiteiten, overheidsinstanties, in de zorg of waar dan ook.

Ja natuurlijk gaat er ook heel veel goed en natuurlijk zijn er goddank ook nog heel veel mensen die WEL competent én menselijk zijn, maar deze constatering neemt niet weg dat de harteloze waanzin groeit.

Geen wonder dat schijnbaar steeds meer mensen een dikke middelvinger opsteken naar deze kloten-maatschappij en lak hebben aan de wet, er juist genoegen in scheppen om alles te doen wat God en de wetgevende macht verboden hebben! Ik doe het ook: ik rij met genoegen straten in waar je niet in mag, parkeer waar het niet mag en ga zo maar door. Als burger word je voortdurend genaaid en heb je geen poot om op te staan, tenzij je geld en stressbestendigheid genoeg hebt om een advocaat en langdurige rechtsprocedure te kunnen volhouden waarvan niet zeker is dat je als winnaar uit de strijd komt.

Je moet alleen al eens kijken naar die hypocriete, strakke kuttenkoppen van die lui van die werkgeversorganisaties, met hun uitgestreken, rechtse smoelwerken en hun conservatieve, saaie pakken. Dan weet je al genoeg! Kutvolk! Met kutplannetjes!

Power to the powerless!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s